Bírja a strapát a Vivo Nex

Megkaparintott Zack Nelson egy példányt a 90% feletti képernyőaránnyal rendelkező Vivo Nexből vagyis NexS-ből, amit nyugodtan nevezhetünk kávamentesnek, mert a kijelzőkeretekből tényleg csak annyi maradt az előlapon, amennyi a kényelmes fogáshoz és a vétlen érintések elkerülése érdekében szükséges. A kétoldali védőüveg típusát nem pontosítják, a Mohs-féle keménységi skálán mindenesetre kisebb nyomokat a hatos, mélyebbeket pedig Nelson hetes keménységű vésője hagyott, a mai csúcsmobilok elvárásainak megfelelve. Plusz az öngyújtó lángjának is sokáig ellenállt a 6,59"-es, 1080 x 2346 pixeles AMOLED panel, tehát nem papírvékony a védőüveg.

A Nex igazi különlegessége persze a felülről motorikusan kiemelkedő szelfikamera, így sikerült ugyanis megszabadulni a szenzorszigettől, és mivel az is fémvázra lett illesztve, a szerkezet roppant masszív és szívós. Nem izeg-mozog a járatában, visszanyomni csak komoly erőbehatásra lehet, és az is biztonsági okokból, motorikusan történik. Ráadásul meglehetősen erős maga a motor, hogy komolyabb ellenállás mellett is visszajuttassa a 8 megapixeles modult biztonságos járatába. Bár a Nex nem por- és vízálló, a hajlításteszten rendben átment, noha a legmasszívabb, strapaminősítéssel még nem rendelkező csúcsmobilok között akad, amelyik ennél is erősebb vázszerkezetről tanúskodik. A lényeg: a Nex S remekül egybe lett téve, azaz a konstrukció nem esett a különleges dizájnelemek áldozatává.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

  • Elindul a Vivo NEX globális forgalmazása

    A motoros kamerával és bődületes kijelző/előlap aránnyal büszkélkedő csúcsmodell kilép a kínai piacról és megkezdődik a forgalmazása máshol is.

  • Merre van a Vivo Nex beszédhangszórója?

    Semerre – a Vivo Screen SoundCasting Technológiája továbbítja a rezgéseket. Más különlegességei is vannak a képernyődomináns dizájnnak.

  • Tényleg kávamentes lett a Vivo Nex

    Egyaránt 91,24%-os előlap/kijelző aránnyal, de kétféle lapkakészlettel, illetve biometrikus azonosító technológiával mutatkozott be a Vivo Nex és a Nex S vagyis Nex Ultimate a világ leginkább kávamentes készülékeként.

Hirdetés