Megszabadulhat a DeX a kábelektől

Végre vezetékmentesen is ki lehet majd vetíteni a Samsung remek asztali kiterjesztését.

A Samsung One UI kifejezetten mobilképernyőre igazított felület szellős elrendezéssel és méretes ikonokkal. Ezért is jön jól egy-egy táblagépen a DeX asztali, Windowsra emlékeztető elrendezés egy rakás ikonnal és funkcióval megspékelve, illetve jó pár csúcsmobil képes ugyanezt a felületet monitoron, tévén és egyéb nagy képernyőn prezentálni.

A Samsung DeX installáció pár évvel ezelőttről, kábellel és perifériákkal
A Samsung DeX installáció pár évvel ezelőttről, kábellel és perifériákkal [+]

Ehhez eddig valamilyen összekötő kábelre és potenciális közbeiktatott átalakítóra volt szükség, és egy ideje azt hallani, hogy érkezik a vezetékmentes DeX, ám csak nem futott még be. Most viszont az XDA-developers kódfejtői ráakadtak a Samsung Tippek alkalmazásban egy friss információra a lent látható képernyőkép formájában, rajta a következő felirattal: „használja a Samsung DeX-et tévéképernyőn, kábelek nélkül! Indítsa el a DeX-et a kapcsolópanelről, és válasszon egyet az elérhető tévék közül!"


(forrás: XDA-developers)

A felette lévő kód a DeX Wireless elnevezést és a Dream kódnevet is megemlíti. Ez utóbbi a Galaxy S10 munkacíme volt, úgyhogy, ha és amikor a vezetékmentes DeX kivetítés végre elérhető lesz, várhatóan minden S10-től számított és kompatibilis Samsung csúcsmobil elhagyhatja a kábeleket, ha a tulajdonos tévéje is támogatja a dolgot. A DeX Wireless befutására még nem érkezett tipp, mindenesetre közeleg a produktivitásról ismert Galaxy Note20-ak bemutatója, ahol pont el lehetne sütni az új asztali funkciót.

Előzmények

Hirdetés