Mégsem vált be annyira az iPhone 12 Mini?

A Nikkei szerint vissza is kell venni a gyártási darabszámból, mert nem fogy túl jól az apró csúcsmobil.

Tucatnyi levelet kapunk és még több fórumos hozzászólással találkozunk, amik a kis méretű, egy kézzel stabilan kezelhető, zsebben/táskában szinte elvesző, mégis csúcskategóriás adottságokkal bíró mobilokat hiányolják, és alapvetően mi is el tudtuk képzelni, hogy a piacon helye van ezeknek az eszközöknek, ám úgy tűnik, ezen készülékek valódi vásárlórétege szűkebb a vártnál. Valószínűleg nem véletlen, hogy a Galaxy S10e nem kapott utódot, és most már egyértelműen látszik, hogy az iPhone 12 Mini is bőven alulteljesít.

Simán elnyeli a Minit az iPhone 12 Pro Max
Simán elnyeli a Minit az iPhone 12 Pro Max [+]

A Nikkei Asia közölte a JP Morgan elemzői beszámolóját, ami alapján 11 millióval csökkentette a tervezett gyártási számot az Apple, ami nagyon markáns érték, az összesen 20%-osnak mondott termeléscsökkentés jelentős részét ez a típus adja. Várhatóan így 75 millió iPhone-t gyárt majd az Apple 2021 első félévében, ebbe beletartoznak a 12-es szériájú, illetve a régebbi, még forgalomban lévő iPhone-ok egyaránt. Ez a mennyiség elmarad az év eleji 96 milliós becslésektől, de még mindig magasabb, mint amit a vállalat 2020 első félévének végén irányzott elő.


[+]

Az iPhone 12-széria egyébiránt egy siker, az Egyesült Államokban az eladások meghaladták a 11-es szériáét, és nagyban hozzájárult az Apple 2020 utolsó negyedévi 111,4 milliárd dolláros bevételéhez. Állítólag a Pro modellek a vártnál jobban is fogynak, ezért ezek gyártási számát valamelyest megnövelték. Az elemzők jelenlegi álláspontja szerint idén még lesz iPhone 13 Mini, de azután esélyesen kivezethetik a modellt, és az utótag nélküli, normál modell maradhat a legkisebb eszköz a palettán. Az elemzők egyébként külön okfejtésbe nem mentek bele, de reálisan végiggondolva a kompromisszumos üzemidő és a még szintén kezelhető méretű, de valamelyest nagyobb kijelzőt nyújtó iPhone 12 lehet az oka annak, hogy kevesen választják a Minit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés