Új hozzászólás Aktív témák
-
Saskakas18
tag
Én is 11 és 12 mini között gondolkoztam. i7-ről váltottam így már ugyanezt a formát nem szerettem volna mint 7=SE, és a 12 mini hiába szuper gyors, szép, de valahogy még sem az igazi. Így a 11 maradt. A 13-as szériában is tervezik a minit, gondolom ott az akksit felturbózzák majd.
-
-
Vanir
veterán
Számomra ez lenne a majdnem tökéletes telefon - feleennyiért. Rengeteg feature van benne, amit nem használnék ki, cserébe az árat veszettül feltolják. Az SE 2020 lényegesen kecsegtetőbb egyelőre. Nagyon kíváncsi leszek, ha kijön a 13-as széria, akkor mennyire lesznek megfizethetőek a 12-esek...
-
El Diabl0
tag
Hűha, miről maradtam le?
-
El Diabl0
tag
Már hogy az istenbe ne lenne ez jó nekik?
A szoftveres szolgáltatásaikból kb. végtelen bevételük van. Nekik érdekük, hogy használják, fizessék a felhasználók havonta. iCloud, Apple Music, Apple Arcade, Apple TV, az új Apple Fitnesz, mind-mind havidíjas szolgáltatás! Kb. havi 1500-zal számold, több millióan fizetik havonta ezeket! Közel 10k forint havonta ha a 2TB iCloud (ez asszem 3000 vagy 3500, nem emlékszem pontosan) tárhellyel fizetik. Szerinted miért nem emeltek 3 éve árat a telefonokon? Az X óta ugyanannyiba kerülnek a szifonok, a Samsung, Huawei már lehagyta őket bőven, drágábbak mint az alap szifon (az ugye 300k körüli), de az új Sonyk is 350-től kezdődnek (az iPhone 12 300k). Most, hogy 3 év gari van, még jobban megéri iPhone-t venni, elvégre 5 év support az Android 2 helyett, olcsóbbak ráadásul a szifonok és az új felhasználók közül is rengetegen fogják perkálni a havidíjakat!
-
El Diabl0
tag
-
El Diabl0
tag
válasz
#40993792 #113 üzenetére
Nem olyan “kudarc” az a Mini szerintem. Főleg, hogy a tavalyi utolsó negyedéven konkrétan még a Xiaomi eladásaira is ráduplázott az Apple (és ebben már a 12-esek is szerepet játszottak). Ugye ők 99%-ban 30 ezres Redmikkel csinálják a világelső eladási statisztikáikat, nem több százezres csúcsmobilokból.
-
janeszgol
félisten
válasz
#40993792 #111 üzenetére
Hát erre nem tudok válaszolni. Nálam a másfél hónap alatti 14 millió eladott darab egy minimum 300 ezer forintos (nettó 700+ dollár) telefonból minden, csak nem bukás.
Az 5C-t is bukásként emlegetik, pedig abból úgy ment el 30-35 millió, hogy drágább volt akkor, mint a sima 5. És talán az 5S sem volt sokkal drágább. -
janeszgol
félisten
Kompakt zászlóshajó lehet a ZenFone 8 mini [link]
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
domerator #101 üzenetére
Annak idején (i4) még cimborámmal játszottunk el a gondolattal, miszerint milyen jó lenne ugyanez a készülékház, faltól-falig kijelzővel. Tulajdonképpen lett is.
Igaz, nem pontosan ugyanazzal a készülékházzal adták ki, pedig abban tényleg ütősebb lett volna. De lehet hogy már túlságosan oldscool lenne a megjelenése.
De az hogy hagytak 1mm-es elhagyást a két üveg és a ház között, az nekem nagyon bejött anno. És szépen megmunkált acél volt, nem valami hightech aluminium. De mindenesetre azért a mostanival is nagyon meg vagyok elégedve. -
Wajk
addikt
sajnos az árak így elszálltak, és nem csak az Apple-nél. Az jót tenne a versenyhelyzetnek, ha a többi gyártó is kidobna egy-egy modellt a "mini" kategóriába, akár közép-felső kat. belsővel. De most kivételesen az Apple húzta be ezt a kártyát, amin még én is meglepődtem...
árban van különbség az biztos, de fizikai méretben a 4a az SE(2020)-al és a 12-vel van pariban.
-
Ijk
nagyúr
Sőt miniből a 128 gigás még több is mint 100k difi.
.Szaki. : Engem nem zavar a mini, csak sajnálom hogy nincs olcsósított verzió, mert több mint negyedmillió egyszerűen őrült sok egy telefonért. És addig oké hogy valaki kiad ennyit egy phablet méretű készülékért mert azon néz mindent, de nekem pl. ipad mellé egy kisméretű telefonért már nagyon sok. Oké hogy ott az SE, de az már nem mini méret és annak az árából is inkább már egy jóval modernebb pixel 4a-t veszek, ami kb ugyanakkora méretben.
-
.Szaki.
addikt
Én nem teszem tokba. Úgy használom, ahogy meg lett tervezve.
A Pixelekkel egyébként én is szimpatizálok. Csak azt kell megérteni, hogy kinek mi. Nekünk jó a 12 Mini, megint másnak a Pro, van akinek az SE (pl párom imádja), van akinek pedig Pixel.
Az a szép, hogy színes a paletta és mindenki megtalálja a magának megfelelő modelleket.
-
domerator
veterán
válasz
rigoberto #94 üzenetére
Pl. nálam is a praktikum vitt mindent. Xr-t váltottam minire, az akkun kívül semmit nem hiányolok a miniből. Nagyon vártam már rá évek óta, nekem a hatostól kezdve már túl nagyok voltak a telefonok, nem beszélve az idióta lekerekítésről, ami miatt szárazabb bőrűeknek mutatvány volt kezelni a telefont, mert csúszott mint az olajos jég. A mini megváltás volt számomra.
Egyébként az álomtelefonom az a 4s háza, 2 kamera (zoom és wide), A14 hardver, faltól falig kijelző és... 6.x.x iOS grafika, a gyönyörű ikonokkal. Ha ez meglenne, utána már csak egy kávét kérek tejjel, kis cukorral..
(Valaki nem tud szólni Cupertinóban pár szót ezügyben?) -
Ijk
nagyúr
Az SE azért nagyobb, a képernyő aránya kb 3 évvel ezelőtti szint, kijelzője is jóval gyengébb.
Régen volt olcsóbb C-verzió műanyag házzal, nekem az is tetszett. Igazából nem értem a nagy ellenkezést a műanyag kasznival szemben, amikor legtöbben belerakják egy műanyag tokba.
Tegnap jött meg asszonynak a Pixel 4a, ha most bedöglene a 3a-m arra cserélnék. Igaz nem 12 mini méret, de kicsi, könnyű, modern kijelző, droidnál leghosszabb támogatás, jó kamera, és mégsem 240k. Akármennyire tetszik a mini nem ér meg nekem 100k-val többet. -
Ijk
nagyúr
Szerintem pedig a 12 mini is túlságosan csúcskészülék.
Általában aki ilyen kisebb készüléket vesz nem játszik a telefonon, nem kell a legújabb processzor. Kamerából is elég egy. Ezeken lehetne spórolni, sőt továbbmegyek nekem a műanyag ház is teljen megfelel. Ami nem felel meg a negyedmilliós ára egy ilyen telefonnak, bőven egy százassal olcsóbbnak kellene lennie és még akkor is a felső határt kapargatná. -
.Szaki.
addikt
Azért ebben nagy szerepet játszik az is, hogy a nagyobb modelleknek mindig volt valami privilégiuma a kisebbel szemben. A Samsung is így csinálja és az Apple is a mai napig. Ugyanabból a típusból is a nagyobb kiadás vagy +1 kamerát, vagy +1 kamera funkciót, vagy +1GB RAM-ot, vagy ezekből mindet megkapja, míg a kicsi ilyen szempontból kompromisszumosabb. Ez pedig sajnos a 12 Minire is igaz, hiszen nincs 12 Mini Pro. Sőt, továbbmegyek, a 12 Pro Max is többet hoz a kijelzőn kívül a 12 Pro-hoz képest. Ezzel lettek a vásárlók átirányítva a nagyobb telefonokhoz. Nem feltétlen akarták, de kellett ha csúcsmodellt akartál birtokolni. A laikus és a hozzáértő pedig ilyenkor egy követ fog fújni, mert mindenből a legjobbat és legnagyobbat akarja, még akkor is ha előbbiek a töredékét sem használják ki az adott készüléknek.
És vannak olyanok, akik tudják, hogy milyen egyéni preferenciáik vannak, mire van szükségük és tudatosan vásárolnak. Ez valóban egy kisebbség, nekik/nekünk van most a 12 Mini. Pontosan annyit tud ez a kis telefon, amire nekem szükségem van, se többet, se kevesebbet. Pont annyit és azt hibátlanul.
Én annak örülök, hogy az Apple-nek most kifejezetten tág és jó termékpalettája van az SE-től a 12 Pro Maxig, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő modellt. Ezt így kell csinálni.
-
rigoberto
őstag
-
Wajk
addikt
kutatások szerint? ja, évek óta nem volt ~130mm-es körüli telefon. Azaz igazi egykezes méret. Szóval jobban fogytak? Igen, mivel csak az volt
Senki nem vonta szerintem kétségbe, hogy a tepsiknek nagyobb a rajongó tábora. De igazad van, "fel nem foghatom" miért vállt ki a nagyobb táborból akkora elégedettséget ha olyan hírek érkeznek, hogy a valóban kompakt telefonokat nem gyártanak, megbuknak.
Annyira fáj, hogy valaki olyat szeretne? Vagy titkon azért fáj a szíved, mert nekünk nem kell tepsit hurcigálnunk magunkkal, és most lehetőségünk is megvan rá? Ilyet szeretnél te is, csak nem mered bevallani mert az blama lenne? Téged a kutatások irányítanak? Ha sokan használnak valamit, akkor mindenkinek azt kellene? Biztos jó az, vagy csak nincs választás? Megannyi kérdés....
Én speciel magasról lesz@rom, ha neked bejönnek a péklapátok, nem akarlak megváltoztatni, ráderőltetni mást. és nem állok le rinyálni, minden egyes telefon megjelenésekor, hogy "miért van ennyi barom akinek jó egy 6,5"-os batárt cipelnie". Mert ha nektek az tetszik, és meg tudjátok venni, az nekem nem fáj...
-
Mr.Silkó
veterán
Pedig én bár nagyon szeretem a mostani 11 Pro-mat, de ha egyszer váltani kellene, akkor a 12 (vagy 13) Minire voksolnék kétséget kizáróan, iPad mellé bőven tökéletes méret számomra, igencsak sajnálnám, ha kivezetnék idővel.
-
Ezekiell
veterán
válasz
TheBikerider #87 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy jó telefon-e vagy sem...
-
Lónak a f@szát...kamu hírek. A legjobb telefon összességében.
-
Noukoum
veterán
válasz
#86564352 #85 üzenetére
Nyilván aki pro maxot vesz az nem vesz ipadet.
Milyen meglepő hogy az évek óta várt kicsi és legolcsóbb 12-es iphone kifejezetten gyenge eladási mutatóiról írnak, nem pedig a minden évben kiadott dögunalmas legdrágább tepsi maxról. De azért megpróbáltad megint megmagyarázni a nagy semmit. -
törölt tag
válasz
Juhaszatti #83 üzenetére
Ezek szerint nincs akkora különbség a kompakt és tepsi célközönség között. Felesleges csak az egyiket temetni, igény van mindkettőre. Pro Maxban van a legjobb kamera, legnagyobb kijelző, természetes az a legdrágább. Vásárlóknak csak jó le van fedve a kínálat SE, Mini, 12, Pro, Pro Max
#82: a 12 széria része lett, nem egyedi nevet adtak neki, ez azt jelzi lesz 13 mini is. Ár szempontból aki Pro Maxot vesz, valószínűleg nem vesz iPadet, Mini vásárló aki kompakt telefont akar, nagyobb eséllyel vesz iPadet is, az Apple ugyanúgy a pénzénél van.
#80: valamiért szurkolnak a kisebb készülékek ellen, sokan azért örülnek van egykezes méret is a kínálatban
-
Xero
nagyúr
válasz
ubbconfig #81 üzenetére
Sajnos en gyilkoltam sokat a quick chargerrel es autos toltovel, valamint hasznaltam is eleget. A ceges 8-asom ami lassan 2 eves meg 90%-on van pedig azt is quick chargerrel toltom azota is, de alig hasznalom.
A touch id vs face id jelenleg valoban igy all. Varom azert az updatet, hogy legalabb ha rajtam az ora akkor ne kelljen ennyit bohockodni.
-
ubbconfig
aktív tag
Nekem is 8-as van, most 15 hónapos, az akksi 97%-on áll, stabil, gyors és pont kézreáll, ideális méret számomra. Pedig nonstop nyúzom céges telefonként. Akinek a "hagyományos" iphone kinézet tetszik, nem vágyik 3 kamerára, notch-ra és pl. face-id sz.pásra/ pláne ebben a maszkos világban >> asszony az XS-el állandóan PIN kódozik, mikor a maszk rajta van
, nekem most az újjlenyomatolvasó egy megváltás
/ az szerintem még megcsíphet új 8-ast jó áron és pár évig még jönni fog rá frissítés. De persze kinek a pap, kinek a ...
-
törölt tag
A Pro Max eladási mutatók se jobbak, ha jól tudom. Mégse írnak ezer cikket annak a méretnek a sikertelenségéről, népszerűtlenségéről, megszüntetéséről.
-
rigoberto
őstag
Elszokott már a nép ettől a kis mérettől.
-
Xero
nagyúr
A legnagyobb baj az aksi. Asszony 8-asat erre terveztem lecserelni, sot en is ramentem volna 11 Pro-rol egy jovendobeli 13 mini-re, de "sajnos" a 11 Pro nagyon hozzaszoktatott a normalisabb akkumulatorhoz. Most, hogy mar 1.5 evesen 87%-os az aksim, mar gondolkozom aksi cseren, szoval egeszen biztos nem lenne szamomra/szamunkra elegendo amit tud.
Szerintem nagyon sokan masok is gondolkoznak igy mint en. -
Tényleg nagyon kicsi lett, megnyomkodtam már én is, a kicsi telók egyik bevallott kedvelője. A helyzet az, hogy van egy ideális méret számomra pont a nevezett S10e méreteinél, a 12 mini pedig ennél jelentősen kisebb. Rá is kerestem, és bizony akár egy Nexus 4, akár egy A3 (2017) nagyobb nála. Méretileg az S10e nem egy kategória vele számomra, ahogy az Apple számára sem. A tökéletes méret nálam inkább a sima 12-é. (Ekkora lett az Xcover 5 is.)
Sefter: Valóban sikerrel változtatják meg az emberek szokásait is a gyártók, magamon is megfigyeltem. Ha kell valami, amit nem kapok meg kis méretben, és ezért kicsivel nagyobb telót választok, utána már nem annyira akarok "visszamenni". De azt hiszem, ez csak egy egyénileg jól behatárolható tartományon működik, amíg az ember el nem ér a számára már tényleg túl nagyig. Ez persze kinél mi...
-
Sefter
veterán
Változtak a szokások..az I5 és első SE után örültem volna egy aktuális folytatásnak...
Most, hogy hozzá szoktam a tepsihez, már nem kell a kicsi. -
.Szaki.
addikt
Felhasználás függő, hogy kinek mekkora akkukapacitás a megfelelő. A gyalázatostól nagyon messze van, de valóban lehetne acélosabb is. Nekem van, hogy elmegy 2 napot is, de általában 1 nap, amit tud. Telefonálás, FaceTime, internet rádió, céges levelezés, YouTube, okos otthon kezelése nagyrészt a feladata, ezt bőven hozza. Arról nem is beszélve, hogy a kicsi akksi előnye, hogy hamar és könnyen fel is töltődik. Az előző telefonom Android Auto használata közben max stagnált, de inkább csak lassabban merült, az iPhone-t Apple CarPlay masszív használata közben még tölti is az autó, volt, hogy 100%-ig feltolta, de általában egy 30-40%-ot gond nélkül belerak. Emiatt pedig hiába kicsi az akksi, a telefon lényegében szinte sose merül le.
-
beno52
tag
Ha nem lenne gyalázatos az akksija akkor még az androidról is átcsábítana.
-
Wajk
addikt
válasz
sherlock82 #67 üzenetére
-> #9
#70 beno52: azért a "gyalázatos akksi" elég erős. A tesztek a i12-höz képest lehúzták, megbélyegezték, ami rajta is maradt, de bőven vállalható. Valós visszajelzéseket olvass, nézz userektől.
Amennyivel kisebb méret, nem annyival rosszabb, sőt
-
janeszgol
félisten
válasz
sherlock82 #67 üzenetére
50 nap, 14 millió úgy, hogy a két alapváltozat is kicsinek számít (pláne a droidos mezőnyben), és van a SE2020 fele áron.
-
sherlock82
senior tag
Évek óta olvastam a kommenteket, hogy várnak az emberek egy új, réi SE méretre hajazó jelenkori modern telefont.
Aztán most hogy kapható egy ilyen telefont, kiderül még se kell annyira? -
Ijk
nagyúr
Régi SE-ről váltottam másfél éve Pixel 3a-ra de a fizikai mérete hiányzik az Apple-nek, ugyanakkor a nagyon apró kijelző tényleg eléggé lekorlátozta a telefont. Most az 12 mini egy igen jó kompromisszumnak tűnik, kicsit nagyobb fizikailag a régi SE-nél, de a kijelző területe kétszer akkora. Egyelőre még nem akarom lecserélni a 3a-t, és a 12 mini ára is nekem még magas, de mindenképpen fent van a listámon, első helyen ha váltok.
Remélem azért a jövőben lesz akkora igény hogy még éppen megéri ekkora telefont gyártani. De szerintem nem kell csúcshardvert beletenni, 20-30%-al megvágva a költségeket sokkal versenyképesebb lenne. Pl. nekem nem kellene második kamera, és 1-2 generációval régebbi hardver is bőven elég, és gondolom a célcsoportnak is. -
Ezekiell
veterán
Azt sem kell elfelejteni, hogy van egy apróka globális gazdasági/egészségügyi válság is...
-
.Szaki.
addikt
válasz
#40993792 #58 üzenetére
Persze, ez eddig is világos volt, ebben a formában érthető döntés is lenne, csak az SE koncepció volt teljesen más. A 4,7"-es kijelző rengeteg embernek jó méret és még a 8-as házával is kompakt méretű telefonnak számít, alig nagyobb a 12 Mininél. A 8Plus háza viszont minden tekintetben kényelmetlenebb, igazából már a 8 Plus idejében is rendkívül elavultnak tűnt a X mellett, ahhoz képest az 5,5"-es kijelző pedig már szintén nem az igazi, tehát az "SE-ideológiát" egy cseppet sem tudná követni. Ha ezt mégis meglépnék, akkor tulajdonképpen azt lehetne mondani, hogy az első SE volt az, ami tényleg egy kompakt telefont hozott csúcshardverrel, ennek pedig a tényleges utódja a Mini sorozat lett, míg az új SE-vonal pedig a "C-ideológiát" szeretné visszahozni, annak minden hibáját korrigálva. Tehát az SE2020 és akár egy SE 3 (?) a 8 Plus házában lehetne az olcsó iPhone, míg a Mini - ahogy a jelenlegi is - a kompakt csúcs.
-
judas13
veterán
Kompakt telefonon kellett és a 2020-ast vettem én is, komolyan fel sem merült a mini megvásárlása... azért azt hittem, hogy rekordokat fog amúgy majd döntögetni a mini. Tévedtem.
-
Ádám16
addikt
SE2016 óta vártam az igazi utódot. Örültem, mikor bejelentették.
Az pedig, hogy az Apple-nek ez alulmúlta a várakozásait, kit érdekel? Ez a telefon 5 évig még telefon lesz. Annyi időn belül pedig úgyis jön egy újabb mini.
Amint lejár a kékeknél az előfizetésem, váltok szolgáltatót, mert kell a két SIM. Egyébként már ráraboltam volna egyre.Szerintem az a 14 millió user (lesz ebből 30 is szerintem) nagyon értékelte, hogy lett ilyen kompakt modell csúcshardverrel, és újra magukhoz láncolta a cég a vevőit pár évre.
-
Tuhajohn
tag
Január óta 12 mini-m van és nagyon jó telefon. Sajnálom, hogy nem teljesítette a várakozásokat.
Én tudatosan erre vártam már a 2016-os SE óta. Egész kijelző, faceID, friss hardver és rendszer egy kompakt méretben. A sima SE-hez képest hatalmas és szerintem(!) egyáltalán nem kicsi. Játékhoz már talán, de az engem nem érint. Az akku az egyetlen negatívum, de együtt lehet élni vele. -
törölt tag
A hangos kisebbségen belüli hangos kisebbség szerint a mini nem elég kicsi, mert nem SE 2016 méretű.
Akinek kompakt telefon kell, de otthonra vesz valamilyen iPadet is, az Apple szempontjából költött annyit, mint az aki csak egy Pro Max tepsit vesz mindenesnek.
14,5 millió darab gyakorlatilag másfél hónap alatt nem rossz teljesítmény. Előbb kiadott SE 2020, sima 12-höz közeli ár, ahhoz képest kicsit későbbi megjelenés, járvány miatti maradj otthon körülmények sok vevőt elvihettek korábbi olcsóbb SE 2020 vagy alig drágább sima 12 felé. Mivel nem egyedi nevet kapott, hanem a széria része, akkor tervez az Apple majd 13 minit is. Reméljük!Ahogy iPadnél is van több méret, ez is elfér a kínálatban simán. Flagship kompakt volt a cél, ezért van benne legújabb processzor és 5G is és a "normál" méret kamerája is, a széria része. Üzemidő szintén jó mérethez képest: [link] [link] [link]
-
El Diabl0
tag
Maximum Apple mércével mérve "sikertelen". A többi gyártó nyilván szeretne annyi csúcsmobilt eladni, mint csak a Mini előrendelése.
#22jacis: Így van. Nincs már igény kis telefonokra. Az okostelefonok a tenyerünkben elférő számítógépek, multimédiára használjuk őket. Ehhez pedig elengedhetetlen a nagyobb kijelző.
-
-
domerator
veterán
A 12 mini majd akkor fog magához térni, ha az Apple végre kijavítja a 14-es iOS-t, ami az összes modellben zabálja az akkut, elbaszták az iOS-t és attól persze hogy a legkisebb akkus mini szenved. Ehhez nincs köze az 5g-nek, sorra olvasom a régebbi modellekről, hogy nagyon merülnek.
Az meg a másik, hogy az SE2020 24 milliós darabszámának a jó 2/3-át (de legalább a felét) simán hozzá lehetne adni a mini darabszámához, sajnos házon belül vette el a vevőket a minitől.
Az Apple is genya, mert a mini 250 alatt lenne izgalmas vétel, sajnos az alma nemcsak akkor éhes, amikor jóllakott, hanem mindig (más kérdés hogy ad is érte valamit). 14 millió teló az nem kevés, bármelyik másik gyártó tűzijátékba borítaná fél Kínát (vagy Koreát, amelyik tetszik), ha egyetlen modelljéből 50 nap alatt ennyi fogyna.Ja... és mindezt egyetlen kábellel a dobozában!!!
-
válasz
janeszgol #41 üzenetére
Felőlem az összes exynos procis Samsung-ot kivezethetik (volt s8 tulaj) az i11 ugyan akkora akkuval megeszi reggelire
itt sokan azon a véleményen vannak hogy rosszul fogy a 12 mini de a 12 pró még tőle is rosszabb a 12 családon belül egy olyan 20% lehet a Mini része (ha össze adom a számokat és kb annyi 12pro-t is hozzáadok) nem olyan rossz az
a főnököm most cserélte le az SE-t minire és elsőre nagynak találta főleg az egykezes használathoz
nekem meg kicsi lenne, a 11pro mérete az igazi, de az ára miatt kis kompromisszummal maradt a 11 (marad még egy másfél évet)
droidos teló nem bírta ki nálam az egy évet se egysem
majd meglátjuk milyen lesz a felhozatal az iphone 14-nek, a 11-et meg megörökli a kicsi -
N.otorious
senior tag
válasz
LittleLombax #39 üzenetére
Szerintem van egy tábor, azok veszik mindig az újabbat, nem pedig + 14millió új felhasználó....jól működik a gépezetük
-
lecsokolbi
aktív tag
válasz
csakany2001 #18 üzenetére
Most 3 éves a kicsike itt is
én is vártam egy alternatívát, mert mióta mentünk támogatásilag a levesbe elkezdtem izgulni
De még bírja az öreg úgy, hogy remélem egy darabig együtt leszünk.
-
joey04
titán
a hangos kisebbség követeli csak a kis telefonokat. persze sok elmegy ebből is, de apple mércével mérve bukta.
-
törölt tag
Fotózáshoz pont nem lényeg annyira az erős SoC, bár ezt igyekeznek harsogni mindenhol, aztán nézd meg a Pixeleket, középkategóriás SoC is kenterbe veri a mezőnyt. Videónál már talán, de ott is főleg az utólag videóvágás, erre gondoltam, hogy egy ilyen kis kijelzőn nem hinném, hogy sokan csinálnák, talán max nagyon muszájból.
Játékoknak sem kell. Az SE2020-ban A13 van, és azt is támogatják 5 évig, akkor miért ne lenne elég a minibe is? Lehetett volna olcsóbb tőle. -
törölt tag
válasz
janeszgol #25 üzenetére
nekem sosem volt iphone-om, asszony viszont regota azon nyomul. a 12mini megpenditette bennem is a 'lehet valtok' hurt, de elbukta az akksin.
az en igenyeim szerint kompromisszummentes akkor lett volna, ha letesz egy jo uzemidot is.
foleg a tavmunka miatt (ertesitesek, ketlepcsos autentikacio, gyors zoom miting, stb) muszaj lenne az egesz napos hasznalhatosag toltes nelkul. moto z play-em volt, aztan s9+, ezek szepen hozzak az elvart szintet. az s9+ is akksi miatt lett, erre a fizikai meretre nincs szuksegem, sot...nem lenne megoldhatatlan h sokat legyen tolton, de ennyi penzert ne azon kelljen mar aggodjak indulas elott h jajjkibirja-e. egyebkent mint kocka, tiszteletre melto telefonnak tartom
-
pocokmz
csendes tag
válasz
#16820480 #26 üzenetére
Én úgy álltam a dologhoz, hogy veszek egy iphone12-őt mert alig van kompromisszum a prohoz képest, tehát csúcs mobilt akartam hosszú időre. Aztán láttam a minit, és lenyűgözött élőben (boltban a 12 mellett valóban nagyon picinek tűnik, de önmagában nagyon hamar ez lett a 'normális')
A processzort elmondhatod ugyanúgy a többi telefonra is, hogy minek az a14? Nálam 4-5 évig ez marad 2 év után egy akksicserével, és akkor már azért nem fog ártani. De a kamerának egyébként nem mindegy milyen képfeldolgozó van a porcesszorban, bár a pixel alapján lehet azért korrektet alkotni azokkal is persze
Egyébként pedig mindent ugyanúgy lehet használni ezen a méreten. Azt nem tudom mi az ami kifejezetten erőigényes, én speciel az előző 6,8 colos telefonomon nem játszottam semennyit (és telefonon, tableten nem is tervezek, max ilyen candy crush, monument valley, tehát kifejezetten telefonos időörlőt néha), és abban a sd845 volt hogy megröccent egyszer-kétszer a chrome-al meg a sok háttércuccal, a gyors váltogatással appok között. A mini tökéletesen gördülékeny minden téren, bár ez is szoftveres dolog elsősorban.
Androidon szerintem az akksi lesz a probléma, egy 2500-as mondjuk ami ilyen méretben elfér nem tudom bírná-e akármilyen processzorral, vagy már nem annyival hatékonyabb az ios
Persze örülnék ha megpróbálná valaki és beválna
-
Jakesz
addikt
Ilyen áron persze, hogy nem vált be. Ez a telefon a kompaktnál is kompaktabb, amit az emberek legalább háromnegyede nem azért venne meg, mert évekig a legkomolyabb játékokkal akar játszani, vagy bármilyen más multimédiás tartalmat lejátszani, de még a rendszeres netezés is ide sorolható, ugyanis ezekre a célokra ez a kijelzőméret kényelmetlen. Akinek ilyen pici telefon kell, azok elsősorban annyit várnak el tőle, hogy férjen el kényelmesen a zsebben és a kézben. De mindezért nem sokan hajlandók kiadni 300 ezer forintot, ami teljesen érthető is.
-
Tegyék rá erre is a harmadik kamerát ugyanezen az áron, aztán majd népszerűbb lesz
-
törölt tag
A miniből nincs fizikai DS Ázsiában sem, csak a sima 12-ből és a nagyobbakból.
pocokmz: Amúgy pont fordítva tolják ezt. Pont az SD888 nem kellene nekem egy telefonban, legyen inkább 6xx vagy 7xx, csak legyen mellé elég RAM meg jó kamera. A 12 minibe is minek ilyen erős SoC amúgy? Van bármilyen szoftver, amit ekkora képernyőn értelmesen lehet használni és szüksége van ekkora erőre?
-
janeszgol
félisten
-
Kinder
senior tag
Én is azt hittem, hogy bombasiker lesz.
Ajánlottam az asszonynak is, mert neki a 11 pro épp a fizikai kezelhetőség határa felett van picivel.
Megnézte a 12 minit, és a reakció az volt, hogy "kicsi".
Ennyi.
Túl kicsi lett ezek szerint?! -
jacis
nagyúr
Évek óta megy a hiszti, hogy nincs olyan kisméretű telefon ami hardveresen is erős. Amikor van akkor meg nem kell a kutyának sem. Anno ez volt az első iPhone SE idejében is.
-
.Szaki.
addikt
Szerintem egész jól látod a helyzetet. A 12 Mini tényleg egy olyan telefon, amire nagyon-nagyon régóta várunk sokan, én is amikor az 5S-t kellett cserélni is csak vártam-vártam mikor jelenik meg ez a telefon és nem jelent meg. Ezért lett egy nagy telefon helyette, viszont amint megjelent a 12 Mini, rögtön lecsaptam rá. Ez az első telefonom, amit úgy tervezek használni, hogy addig, amíg naprakész marad, mert remekül el lett találva az egész. Mind méretben, mind minőségben kifogásolhatatlan az készülék.
Az pedig számomra némiképp ellentmondásos, hogy nem megy a 12 Mini, de 13 Mini azért lesz. Ha annyira nem menne, akkor valószínűleg nem terveznének neki utódot, de én valószínűsítem a 13 Mini megjelenésével az SE és a 12 Mini árusításának megszüntetését is. Bár én úgy gondolom, hogy az SE nem sok vásárlót tántoríthatott el a Minitől, mert más az elve a két telefonnak, néhány potenciális vásárlójelöltet a jóval kedvezőbb árcímke győzhetett meg az SE-ről, de szerintem elég sok mindenben különböznek. Tudom, mert van itthon mindkettő.
-
csakany2001
senior tag
Volt szerencsém kipróbálni és tökéletes telefon bár inkább a SE ha kéne a kettő között választanom.
Ilyen kéne androidosból is, de minden esetre addig nem foglalkoztat a csere amíg jó az XZ1C működik csak akkor ezek szerint a kevés igényre, 0 kínálattal fognak válaszolni.
Annak ellenére Apple részéről dicséretes hogy egyáltalán foglalkoznak ezzel a szegmenssel, még ha kevés is rá az igény.(aztán ha más nem lesz feléjük nézek, IOS úgy is kimaradt)
Árért nem okolom őket, nincs konkurencia és igazából mindenből a csúcsot kínálják a 12 mini-ben, SE meg ott van a középkategóriában. -
pocokmz
csendes tag
Az akksi valóban lehetne kicsit erősebb, de nagyon túl van lihegve, nekem az a benyomásom. Én napi 6 sot-t tudok vele, wifi, dual sim, bt mindig bekapcsolva, nem dark mode-dal használom és még sose kapcsoltam be az akksikímélőt. 1-1 sorozatrész csúszik be, sok zenehallgatás, netezés, email főleg. Ha minden megy maxon mint állat, tehát waze, bt-on zene, max fényerő ugye akkor lemegy félóránként 10% de az autóban tartok töltőt tehát ez nem gond nekem. De szerintem abszolút vállalható ezzel az aksival
-
pocokmz
csendes tag
Nem túl drága a mini szerintem, tulajként mondom. Teljesen egyedülálló a piacon, az SE meg nem igazán versenytársa szerintem, az azokat célozza akiknek csak kell egy telefon alap dolgokra.
A mini minden elemében egy teljes értékű csúcstelefon, egy olyan amit sajnos android vonalon elképzelhetetlen lenne megcsinálni az akkuszükségletek miatt elsősorban, de árban, hűtésben stb sem jönne ki egy snapdragon 888 ebben a formátumban. Ha ezt belátják páran szerintem androidos vonalról is érdemes egy próbát tenni ezzel a telóval, én nagyon szeretem
-
rajd
tag
Mindenki megtudja mondani a tutit, így én is azt teszem. Vastagítanának a telón 1-1,5mm-t és lenne hely akkora akksinak amivel elmegy 1,5 napot és még maradna hely a kamerán is tuningolni. Árazással bent hagyni az aktuális széria alatt, és még én is vennék belőle. Kettőt. Pedig androidos vagyok a a Galaxy Spica-m óta
-
Cecevok
tag
Talán azért, mert az S10e mellett a S10, a 12 mini mellett a 12 is kompakt méretekkel rendelkezik, 6.1 hüvelykes mindkettő.
Hol van ez a 6.1 hüvelykes méret az egyéb gyártók 6.5-6.67 méreteitől... -
ChoppR
tag
Nekem simán kéne, és még a 64 Gb-s verzióval is kibékülnék, de ez a 230k-s át még mindig nagyon húzós. 150-ért vinném.
-
Wajk
addikt
azért ezt nem nevezném "szűk rétegnek" és alulteljesítésnek
-
pusszycat
nagyúr
Szerintem ezt a gyerekeknek veszi anyu, mert ez gyerek méret.
-
Benőke
őstag
Attól hogy nem adnak el annyit belőle mint terveztek, ez még sikeres. Sok gyár szeretne csak ennyi telefont összesen értékesíteni. Hogy alul múlta a várakozásokat? Lehet.
Kicsi az akkuja de bőven használható, ott van az SE2020.
Egy egészséges napot alig bír ki, még is veszik. Ennél jobb az új mini, bár jóval drágább.
Mondjuk még a sima Dual sim -es lenne jó ha nem csak ázsiában lenne kapható. -
Ashiyo
csendes tag
Tulajként azt mondom, hogy szerintem semmi baj nincs a telefonnal, ami indokolná a kereslet hiányát. A probléma inkább az árral van. EZT a telefont csak az vette (99%), akinek KONKRÉTAN ilyen kellett. Kicsi és full képernyő - és ezt MINDENKÉPPEN akarták, ártól függetlenül.
Az én kritériumaim vásárlás előtt: kicsi, négyszögletes ház, full képernyő. Lesz*rtam az árat, mert sok éve erre vártam. ERRE. Vagyunk még ezzel páran.
De a "túloldalon" rengeteg olyan ember van/volt/lesz, aki nem ilyen határozottan keres telefont, hanem csak hogy "kicsi legyen".
Semmi más nem érdekel, csak hogy kicsi legyen, de drága a mini? SE 2020.
"Kisebb" kell, de mellé full képernyő is, olcsóbban? X, XS, XR, 11.
Tetszik a dizájn, de kicsi a mini? 12, 12 Pro.Ha racionálisan nézzük, a mini nem éri meg az árát. Ha "csak" egy kis telefon kell, ott az SE. Ha számít, hogy ne verj el rá sok pénzt, ott az SE. Ha szinte csak telefonálni kell, ott az SE. Ha számít a tartalomfogyasztás, ott van bármi más a minin kívül.. ekkora képernyőn ez nem racionális - opcionális, de értelmetlen. Jó fénykép kell? 11, 11 pro, 12, 12pro, 12 pro max.
Lehetne sorolni a dolgokat estig, de a lényeg, hogy szerintem tényleg csak egy szűkebb réteg veszi meg a minit, de nem azért, mert rossz lenne, hanem mert passzol az igényeikhez. Minden másra ott a többi. Nem véletlen ilyen széles a paletta.
Mielőtt valaki belekötne, hogy miért általánosítok:
szerintem!
szerintem!
szerintem!
szerintem!
szerintem!
szerintem!
szerintem! -
g2gti
tag
Az árával van baj leginkább, az a probléma, hogy az alsó középkategóriába nem akarják lehozni ezt a méretet... 50 -100.000 forint között hiánypótló lenne egy kompakt teló.
-
janeszgol
félisten
November közepe óta kapható, és elment belőle 14 millió december végéig.
-
törölt tag
Aki kicsi Iphonet akart az már megvette az SE 2020-at. Ráadásul árban fele annyiba kerül, mint ez a 12 Mini.
-
bollokcs80
Korrektor
Nemrég MM-ben volt szerencsém megfogdosni a teljes 12-es sorozatot, a mini tényleg nagyon pici, szerintem még a sima 12 is bőven kompakt kategória, valamint ott van még az SE 2020 is.
2200(?) mAh-es akksi viszont még az iOS optimalizáltsága mellett is kevés lehet, ha valaki sokat használja. Ha meg majd beindul az 5G, akkor pláne merül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest