Ulefone Power 6 - nem beszélni jól magyar

Régen futottunk bele olyan készülékbe, ami ennyire nem tud magyarul. Kitartó, persze, hatezres akksival ez el is várható, de minden más nagyon Zs-kategóriás. És jack csatlakozó sincs. Nem fért el, vagy mi?

Bevezető, kialakítás

Személy szerint már elég régen találkoztam igazi B-brand modellel, lassan már a legalsó kategóriában és ársávban is teljesen korrekt, de legalábbis elfogadható készülékeket találni, és kifejezetten ritka, hogy valami annyira mást mutasson papíron, mint a gyakorlatban. Az Ulefone Power 6 viszont kellemetlen emlékeket idéz. A specifikációval egyáltalán semmi baj, aktuális, középkategóriás hardver, irgalmatlan nagy akksi, modern megjelenés, NFC, dupla kamera, nagyon vonzó ár, ilyesmi.


[+]

Csak, hát a valóságban nem minden az, aminek látszik. A rossz optimalizálást, a kamu másodlagos kamerát, nevetséges lokalizációt és akadozást a specifikációból pont nem tudjuk meg, pláne, ha a komponensek ránézésre és úgy általában teljesen rendben vannak. Manapság az ár sem feltétlenül árulkodó, 45 ezer forint körül nagyon jó, hétköznapi felhasználásra tökéletesen alkalmas készülékek vannak, miért ne lehetne az Ulefone Power 6 is ilyen. Mert az évek és a rutin nem ezt sejtetik. És sajnos nem a Power 6 lesz a szabályt erősítő kivétel.


[+]

Pedig igazán mutatós készülék és nem is olyan batár nagy, mint azt a 6350 mAh-s telepből sejtenénk. Sőt. Ehhez képest teljesen kulturált, manapság átlagosnak mondható méretekkel rendelkezik (159,15 x 75,8 x 9,95 milliméter) és még csak nem is különösebben nehéz (207 gramm). Ezen sokat segít a minőségi plasztik hátlap is. A készülék persze kétkezes, de nem kétkezesebb, mint az összes többi phablet a piacon. Az előlap sík, ívek a hajszálcsíkos mintázatú hátlapon érezhetőek csak, ami jót tesz az ergonómiának és az esztétikának is.


[+]

A sarkok és oldalélek is gömbölyded kialakításúak, jobbra a szolid piros festéssel kiemelt bekapcsológomb, fölötte pedig a hangerőszabályzók találhatók, pont tökéletes magasságban és nyomásponttal. A felső élen egyáltalán semmi nincs, balra csak a két nanoSIM-et vagy a másodlagos SIM helyére a microSD kártyát tolhatjuk a készülékbe, alul pedig csak beszédmikrofont, Type-C USB csatlakozót és monó hangszórót találunk. 3,5 milliméteres jack csatlakozó sehol. De most komolyan! Nem fért el?


[+]

De legalább mellékeltek egy Type-C – jack átalakítót. Az Ulefonetól érkezett jó minőségű csomagolásban ezen kívül van egy plusz kijelzővédő fólia is (mert ab start a készüléken is van egy) és egy igazán jó kis merevebb fajta, jó tapintású szilikon tok, matt felülettel és pontos kivágásokkal. Ezt már eleve a készüléken találjuk, az 5V/3A hálózati adaptert és a piros-fekete töltő- és adatkábelt pedig a készülék alatt, kulturáltan rendezve. A jack átalakító is erre lesz, egyébként némi papír és SIM-tű került még a dobozba.

Kijelző-teszt (a táblázat szétnyitható)
Mérés UleFone Power 6 Redmi 7 Honor 8A Nokia 3.2 Alcatel 3
Képátló hüvelyk 6,26 hüvelyk 6,09 hüvelyk 6,26 hüvelyk 5,90 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2340 720 x 1520 720 x 1560 720 x 1520 720 x 1560
Technológia IPS LCD IPS LCD IPS LCD a-si TFT IPS LCD
Fehér fényerő 430 nit 468 nit 517 nit 419 nit 591 nit
Fehér fényerő (min.) 15,1 nit 4,7 nit 3,1 nit 3,1 nit 4,0 nit
Fekete fényerő 0,21 nit 0,21 nit 0,41 nit 0,36 nit 0,46 nit
Kontrasztarány 2051:1 2232:1 1261:1 1165:1 1263:1
Színhőmérséklet 8710 K 7289 K + kézi 7612 K + kézi 7410 K + kézi 8861 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?


[+]

Az 1080 x 2340 pixel felbontású, 6,3 hüvelykes IPS panelen tehát eleve van egy fólia, ami tökéletesen illeszkedik a konszolidált méretű szenzorszigethez, ami belelóg a kijelzőbe. A beszédmikrofon a 16 megapixeles előlapi kamera fölött húzódik, mellette pedig kivehető a fény- és közelségérzékelő a maradék káván. Alul valamivel nagyobb holttér maradt, de összességében visszafogott a körítés. Értesítő LED viszont nincs. A kijelző fényereje nem különösebben meggyőző, a kontraszt viszont igen magas, a színek rendben vannak, a betekintési szögek tágak, csak a minimum erős és a hűvös kalibráción sem tudunk változtatni.


[+]

Az összeszerelés és anyagminőség általában már a másodvonalbeli gyártóknál is rendben van, a Power 6 is tisztességesen egybe van rakva, a felületek és élek tapintása kellemes, a szerkezet masszív és illesztési hibáktól mentes, tehát ránézésre és fogásra semmi kifogásunk nem lehet. Még a hátlapi kamerarendszernél is megerőltették magukat a tervezőasztalnál. A 16 és 2 megapixeles szenzorok egy négyzetes panelben, vertikális elrendezésben kaptak helyet a dupla, egytónusú LED segédfénnyel és Dual Camera felirattal, ha ez nem lenne ránézésre is egyértelmű. A kamerák alá többfunkciós, de kifejezetten gyenge hatékonysággal működő ujjlenyomat-olvasó is került.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Olcsó strapamobilt kínál az uleFone

  Az Armor X3-hoz előkotortak a raktárból egy régi ismerőst, a MediaTek MT6580-at. Az uleFone Note 7P pedig egy kedvező árú 4G-s phablet.

 • Előrendelhető az uleFone T2

  A noccsos Sharp kijelzővel szerelt phablettel már tavaly találkoztunk, mostantól pedig kosárba lehet helyezni, igaz, egyelőre előrendelésben.

 • Strapabíró csúcstelefonnal készül az uleFone

  Az Armor 7 erős MediaTek SoC-vel, méretes FHD+ kijelzővel, 48 megapixeles főegységet kínáló tripla kamerával és strapatulajdonságokkal érkezik.

 • Elővételben az uleFone 3W / 3WT

  10000 mAh feletti telep, IP68/69K védelem, MIL-STD-810G támogatás és AI képességeket biztosító MediaTek chip – előjegyezhető az uleFone Full HD-s strapaajánlata.

Előzmények

Hirdetés