Megégette magát a P40 Pro

Zack Nelsonnál járt gyötrésteszten a remek kamerákkal, ám hiányos szoftverrel szerelt Huawei csúcskészülék.

Ha csak a sebességet, a tudást, a kamerákat, az összeszerelést és a kijelzőt nézem, a P40 Pro a piac egyik legjobb választása, ám borzasztóan drágán, Google-szolgáltatások nélkül a Huawei csúcsajánlata problémás darab, és ez rányomja a bélyegét a nyugati eladásokra is. Az amerikai kormány ráadásul egyre nagyobb nyomás alá helyezi a gyártót az elmérgesedő kínai-amerikai gazdasági csatározásban, ám ettől még a P40 Prót megtervezték, legyártották, piacra dobták és ezen okokból Zack Nelsonnál is megfordult egy darab gyötrésteszten.

158,2 x 72,6 x 9 milliméteren a telefon kétségtelenül hatalmas, viszont a négy oldalon lekanyarodó védőüveg 6,58"-es OLED panelt rejt 90 Hz-en. Az edzett üveg az ipari sztenderdnek megfelelően karcolódik némileg a Mohs-féle keménységi skála hatos vésőjétől, látványosabban a hetestől, bár ez nem rontja az optikai ujjlenyomat-olvasó hatékonyságát.


A P40 Pro hat évvel később [+]

Az öngyújtós teszt ezúttal is permanens nyomot hagy a megjelenítőn, ám szike és egyéb éles fémtárgy nem – igaz, a fémkeret festését le lehet kapargatni, ha valakinek nincs jobb dolga, vagy a zsebében reszelőt tart. Az IP68-as minősítés szerint por- és vízálló teszteken részt vett,  209 grammon vaskos telefon szerkezete a kétoldali hajlításpróbát kiválóan állja, szóval a srácok a Huawei-nél remekül egyberakták. Más kérdés, hogy ez nem könnyíti meg a P40 Pro dolgát, amely nem lett olcsóbb csak azért, mert eltiltották a Google ökoszisztémájától.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés