MediaTek lapkával érkezhet a következő Samsung csúcstablet

Merőben szokatlan lenne, ha a Samsung nem Qualcomm vagy Exynos szettet használna a prémium termékvonalon, de a Geekbench szerint mégis ez lehet a helyzet a Tab S10+ esetében.

Hirdetés

Nyár közepén esedékes a Samsung csúcstábláinak új generációja, lassan az előzetes információk is elkezdenek felbukkanni, jelen esetben a Geekbench részéről, ahol a SM-X828U modellszámú eszköz futott egy kört 12 GB rendszermemóriával, Android 14-es rendszerrel, és meglepő módon Dimensity szettel. Nem mintha Samsung ne használt volna már MediaTek lapkát, de ezt eddig sosem a prémium szegmensben tette.


[+]

A készülék nagy valószínűséggel a Galaxy Tab S10+, ami a május elején bemutatott, 4 nanométeres N4P gyártási technológiával készülő Dimensity 9300+-szal teljesítette a tesztet. A szett maximum 3,4 GHz-en dolgozó Cortex-X4-es magot, három 2,85 GHz-es Cortex-X4-est és négy 2 GHz-es Cortex-A720-es magot használ dedikált NPU mellett, ami fejlett AI funkciókat biztosít, természetesen a legmodernebb adatkapcsolati szabványokkal és erős grafikus képességekkel kiegészítve. A MediaTek lapkája meglehetősen potens, mindazonáltal előfordulhat, hogy a Samsung csak bizonyos régiókban forgalmazott készülékek esetében választja a konkurens félvezetőgyártó termékét, de annyi biztos, hogy egy tesztet már lefuttattak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés