Ismerős dizájnnal futott be a Huawei Nova 8 SE

A Nova 7 SE áprilisban mutatkozott be, nem kellett sokat várni a folytatásra.

A Huawei Nova 8 SE legfeltűnőbb tulajdonsága első ránézésre, hogy a kialakítás és a formaterv roppant mód hasonlít az iPhone 12-re. És most tényleg nem azért, mert ez egy telefon, aminek dizájn szempontjából megvannak az ergonómiai és funkcionális korlátai. Alapvetően a legtöbb telefon szükségszerűen nagyon hasonlít egymásra, a Nova 8 SE viszont határozottan hozza az új Apple széria egyébként fantasztikusan sikerült, szögletesebb, karakteresebb vonalvezetését. Na, bumm. Nem példa nélküli, szemből viszont egyértelműen semmi közük egymáshoz.


[+]

Ennél persze sokkal fontosabb, hogy a MediaTek Dimensity 800U lapkakészlettel szerelt High Edition mindkét SIM slotban 5G képes, míg a Dimensity 720 szettel szerelt Standard Edition csak az elsődleges szolgáltatói kártyán éri el a legújabb hálózatokat. Egyébként mindkét modell 8 GB rendszermemóriával és 128 GB belső tárhellyel dolgozik.


[+]

Visszatérve a hátlapra, a kamerapanel kialakítása is erősen emlékeztet az új almás telefonokéra, csak a Huawei telerámolta kamerákkal, nevezetesen egy 64 megapixeles főkamerával, egy 8 megapixeles ultraszélessel, amit egy 2 megapixeles makró és egy szintén 2 megapixeles mélységszenzor kísér. Mondhatni a szokásos. A 16 megapixeles szelfiegység viszont egy apró kameracseppben lóg a kijelzőbe.


[+]

A készülék aránylag vékony (7,46 mm), valószínűleg ez indokolja a kisebb kapacitású (3800 mAh) akkumulátort, amit cserébe 66 wattos teljesítménnyel lehet tizenöt perc alatt 60%-os töltöttségre hozni, a teljes feltöltéshez pedig csak plusz húsz percre van szükség. A kijelző 6,53 hüvelykes, FHD+ felbontású (1080 x 2400), HDR10 kompatibilis OLED, amiben az ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott.


[+]

WiFi-ből a 802.11ac szabvány a legfrissebb, a Bluetooth viszont 5.1-es verziószámú LDAC kodektámogatással, a hang sztereóban szól, jack helyett azonban Type-C átalakítót kapunk a fülhallgató mellé. A Huawei Nova 8 SE november 11-én kerül forgalomba Kínában (kábé mint minden újdonság; Single's Day) 118 ezer forintnak megfelelő jüanért, ha Standrad Editiont választjuk és 123 ezer forintnak  megfelelő összegért, ha igényt tartunk a dual SIM dual 5G képességre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés