Mate Xs + Fold = hajlítható Xiaomi?

A hajlítható képernyős Xiaomi a Galaxy Fold befele csukható formáját háziasíthatja a Mate Xs kameraoszlopával. A Mate X2 is kapott pár renderképet.

Újabb formatervezési mintát nyújtott be a Xiaomi, és ezúttal sem arról a két él mentén hátracsukható prototípusról van szó, amelyet pár éve demózott a gyártó, és amiből végül nem lett semmi.

A friss koncepciórajz a Galaxy Fold befele csukható belső kijelzőjét és lekerekített, külső paneljét társítaná a Mate Xs függőleges kameraoszlopával és nyitógombjával.


(forrás: Letsgodigital) [+]

Annyiból csavarna egyet a gyártó a dolgon, hogy nyitott állapotban nem kívül, hanem a hajítható megjelenítő mellett belül helyezkednének el a Xiaomi kameralencséi, ami picit kevésbé előnyös képernyőarányt hozna, ellenben nem furakodna noccs vagy lyuk a panelbe, és a kamerák legjava járna a szelfizéshez. Azért csukva, a hátlapra is jutna pár optika.


(forrás: Letsgodigital) [+]

A minta ma kapott szabadalmi védelmet a Kínai Nemzeti Szabadalmi Hivatalnál (CNIPA), méghozzá 4,6"-es képernyővel az előlapon. Ez mondjuk nincs a Z Fold2 5G vagy a Mate Xs méretén csukott állapotban, de hát a műfajt valahol el kell kezdeni.


(forrás: Letsgodigital) [+]

Ami a Huawei-t illeti, a Mate X2 már a folytatások sorát gyarapíthatja, akár a Mate 40-ekkel együtt érkezik, akár külön. Szintén a Letsgodigital rittyentett renderképeket az X2 koncepciójához, amely az Xs-sel szemben befele csukódó szerkezetet ábrázol, látszólag bármilyen szelfiegység nélkül.


(forrás: Letsgodigital) [+]

Az önfotózásra ugyanis a külső panel kapszulaszerű vájata vállalkozna, talán ToF rendszerrel és 3D arcazonosítással. A renderek négy kamerát képzelnek a hátlapra, periszkópos zoomot beleértve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés