Máris 20 százalékon áll az iOS 9

Az Apple szeptember 16-án tette elérhetővé az iOS 9-et, ami az iPhone 4S, az iPad 2, az ötödik generációs iPod touch, valamint az ezeknél frissebb eszközökkel kompatibilis (ergo nagyon sok kütyüre feltelepíthető). A szűk két nap elképesztő ütemű update-et jelentett eddig, hiszen már minden ötödik készüléken az operációs rendszer fut legújabb verziója teljesít szolgálatot.

Az iOS 9 adoptációja
Az iOS 9 adoptációja [+]

Ugyan az androidos kütyük száma még nagyobb, nem beszélve arról, hogy rengeteg gyártótól érkeznek zöld robotos telefonok és táblagépek, mégis a 20 százalékos iOS 9 elterjedés jól mutatja a különbséget a két nagy óriásszoftver között, hiszen a Lollipop még csak nem olyan rég lépte át ezt a határt, pedig már nagyon régóta piacon van.

Az Android adoptációja
Az Android adoptációja [+]

A felhasználói visszajelzések egyébként nagyon pozitívak, hiszen számos motorháztető alatti javítást végzett az Apple, ami az eszközök sebességét is pozitívan befolyásolja. Az egyik ilyen az új tömörítési megoldás, melynek köszönhetően sokkal kevesebbet foglal a rendszer, így a 16 GB-os eszközök tulajdonosai sokkal jobban járnak, nem beszélve a 8 GB-os változatok birtokosairól. Az iOS 9-ben már több funkcióra használható a Siri, jobb lett a multitasking (főleg az iPad Air 2 esetén), megjelent az Apple Pay segítségét szolgálató Wallet alkalmazás. Valamikor a közeljövőben egyébként tüzetesebb teszttel is jelentkezünk, amiben részletesen bemutatjuk az új szolgáltatásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Nincs visszaút, megjelent az iOS 9.0.2

    Az Apple már a második frissítést adta ki legújabb generációs operációs rendszerére, ezzel pedig bezárta az utat a régebbi szoftver felé.

  • Megjelent és telepíthető az iOS 9.1

    Az Apple szoftverfrissítése nem csupán fontos hibajavításokat tartalmaz, hanem új emojik is találhatók benne, plusz növeli a rendszer fürgeségét is.

  • Kisebb frissítéseket kapott az iOS

    Elindult a hibajavításokon átesett, végfelhasználói iOS 9.3.3 és az iOS 10 legfrissebb fejlesztői bétája, ez utóbbi tartalmi fejlődést is hozott a rendszerbe.

Előzmények

  • 2 GB RAM az iPhone 6s-ben, 4 GB az iPad Próban

    Sok kérdőjel maradt a tegnap bejelentett Apple termékek pontos specifikációit illetően. Most egymás után derülnek ki a részletek.

  • Kisebb az iPhone 6s akkumulátora, mint az iPhone 6-é

    Úgy tűnik, az Apple is csatlakozott az idei telepzsugorítós trendekhez: az iPhone 6s akkumulátora egy hivatalos videó szerint valamivel kisebb, mint a tavalyi modellé.

  • iOS 8 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

Hirdetés