Már nevezhetnek a mobilos filmesek

Július 15-től lehet nevezni a Nokia NSeries támogatásával megrendezett első magyarországi mobilfilmfesztiválra. A nevezéseket a www.mobilfilmfesztival.hu oldalon, az Új Színházban vagy a Művészetek Völgye ideje alatt Monostorapátiban, a filmfesztivál helyszínén várják. Ez utóbbi helyszínen minden vállalkozó kedvű mobilos technikai segítséget kaphat filmje elkészítéséhez.

Dér Attila, a Nokia marketing igazgatója elmondta: „A Nokia örömmel dolgozik együtt a Művészetek Völgyével a Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál megrendezése kapcsán. Ez a fesztivál azért is különösen kiemelkedő esemény a Nokia számára, mivel a legújabb Nokia Nseries multimédiás komputerekkel már egyre jobb minőségben készíthetőek videók, amelyek a készülékeken található alkalmazásokkal azonnal szerkeszthetőek is. Reméljük, hogy sok lelkes mobilfilmkészítő jelentkezik majd a pályázatra, és rengeteg ötletes munka közül választhatjuk majd ki a legjobbat. ”

A magyarországi fesztivál fődíja egy Nokia N93 multimédiás komputer, mellyel DVD-hez mérhető minőségű filmet készíthető.

A fesztiválra két témakörben lehet filmeket nevezni:
a.) a Művészetek Völgye Fesztivál alatt készített film,
b.) bármely szabadon választott témában készített film.

Műfaját tekintve a film lehet etűd, dokumentum, klip, reklám, akció, montázs, riport, videoblog, animáció, celebrity, kandi, lomográfia és bármi egyéb.

A mobilfilmek maximális mérete 20 MB lehet és leadási határideje augusztus 4. péntek, 20.00. A filmeket beküldők közül a legjobbak a szakmai zsűri és a közönség díjait nyerik. A szakmai zsűriben többek között helyet foglal: Sándor Pál, Rudolf Péter és Szőke András. A Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál eredményhirdetése és díjkiosztója 2006. augusztus 5-én 18 órakor lesz Monostorapátiban, a Művelődési Házban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés