Már majdnem 10 százalékon áll a Lollipop

Hirdetés

A Google közzétette Android operációs rendszerével kapcsolatos statisztikáját, mely az áprilisi hónapra vonatkozik. Egyáltalán nem meglepő módon egyre nagyobb részesedést csikar ki magának a Lollipop, ami számszerűsítve 9 százalékot jelent. Ez jelentős fejlődés márciushoz képest, hiszen akkor még csak 5 százalékon állt a legújabb verzió. Meg kell azonban azt is jegyezni, hogy ez csak az 5.0-s változatot takarja, hiszen ott van már az 5.1 is, ami 0,7 százalékos szelettel rendelkezik.

A nyalókás rendszer előretörése legfőképpen a KitKatet érintette negatívan, hiszen 41,4 százalékről 39,8-re csökkent a részesedése. Mivel a 4.1-től 4.3-ig valamennyi szoftvert Jelly Beannek hívtak, így összességében még mindig a zseléscukorka áll az élen majdnem 40 százalékkal, de a 2011-ben bemutatott Ice Cream Sandwich 5,3 százaléka még mindig igen jelentősnek mondható. Még meglepőbb, hogy a Gingerbread (5,7 százalék) és a Froyo (0,3 százalék) sem akar eltűnni a kördiagramról, pedig nagyon régi, a maiakhoz képest idejétmúlt rendszerekről beszélünk.

Azóta történt

Előzmények

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

  • Új Android még nincs, okosóra és olcsó okostelefon van

    Az idei Google I/O-n láthattunk már valamennyit az Android L-ből, de az okosórákra, az autós felhasználásra és a tévékre is nagy hangsúly került.

  • Android 4.4 bemutató

    Megérkezett a Google legújabb édessége, mely a KitKat névre hallgat. Egy Nexus 5 fedélzetén próbáltuk ki, mit tud az Android operációs rendszer legújabb, 4.4-es változata.

Hirdetés