Magashegyi túrázásra termett a fēnix 5 Plus család

Három okosórával bővült a Garmin fēnix sorozata: bemutatkozott a fēnix 5 Plus, a fēnix 5S Plus és a fēnix 5X Plus, és mindet a kalandvágyókra szabta a gyártó. A 42, 47 és 55 milliméteres órarészekkel elérhető darabok választás szerint akár zafírüveg védelemmel is kosárba helyezhetők, és szintén opcionális a Pulse Ox akklimatizációs funkció (egészen pontosan ez az 5X Plus privilégiuma), ami a véroxigén-szaturációt monitorozza és jelez, hogy a hegymászó hozzászokott-e az extrém magasságokhoz.


[+]

A három újdonság és számos variációja saját operációs rendszert futtat, aminek a része a Garmin Pay mobilfizetés, már ahol ez támogatott. A széria következő generációs GPS modult használ Galileo támogatással, útvonal-tervezésre alkalmas térképek vet be, képes akár 500 helyben tárolt zeneszámot lejátszani, és persze a pulzusszámot plusz egy sor mozgásadatot rögzít szenzorjaival. Mobilhoz csatlakoztatva a telefonos értesítések és a hívások is megjelenhetnek az óraképernyőn, akinek pedig a megjelenés az igazán fontos, a szilikonpántot QuickFit bőr- és titán szíjakra cserélheti.

Az 5x Plus a csúcskiszerelés
Az 5x Plus a csúcskiszerelés [+]

A rozsdamentes acélváz és a titán órakeret 100 méteres vízállósági minősítést kapott, úgyhogy úszni is lehet benne, a széria pedig 7-20 napig tud elfutni okosóra módban, típustól függően. A kerek kijelző minden esetben színes és a kétoldalt elhelyezett gombokkal kezelhető. Lehet, hogy a sorozat a természet áldatlan hatásainak tűrésére készült, ez viszont meglátszik az árán is. A legolcsóbb darab 700 dolláron indít (196 ezer forint) és nem áll meg a mutató egészen 1150-ig (321 ezer forint), ami a legnagyobb 5X kiszerelést jelenti zafírüveggel és Pulse Ox szenzorral.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés