Macblog: Toljuk az Urban Terrort

Gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a szerkesztőségben elég gyakran elő szokott kerülni valamilyen számítógépes játék, mellyel két cikk között tudjuk múlatni kicsit az időnket. Bog és köztem természetesen nagy a versenyszellem, az autós játékokban nagyjából kiegyensúlyozott a dolog (Trackmania... de kár, hogy nincs Mac alá), a valós idejű stratégiákban én viszem a prímet, a gazdasági szimulációkban (Settlers II 10th Anniversary Edition és Open Transport Tycoon, mindkettő fut OS X alatt is) jellemzően ő, a belső nézetű lövöldözős játékok pedig nincsenek terítéken, mert hat év félig-meddig versenyszerű Counter-Strike után Bognak esélye nincs, amit nyilvánvaló okokból nem visel túl jól.

Hirdetés

Most viszont fordult a kocka: ex-játéktesztelő kollégánk megmutatta Bognak az Urban Terror névre hallgató, Quake 3 motorra épülő lövöldözős játékot, mely véleményem szerint átmenetet képez a Counter-Strike és a Quake között: előbbinél "árkádabb", utóbbinál jóval "realisztikusabb". Főszerkesztőnknek pedig csodák csodájára megtetszett a dolog, ma vettük elő először; én annak idején pár órát játszottam vele, akkor is kedveltem, most viszont egészen más, hogy munkaidőben is ezt tudjuk játszani - természetesen csak azután, hogy a mobilarenás dolgaink megvannak.

A játékmenetről a fenti videó megnézése után mindenkinek lehet valami véleménye. Akit érdekel a cucc, az menjen fel a játék hivatalos honlapjára és töltse le, ingyen, legálisan, bármilyen platformra (Windows, Linux, Mac).

Bocha

Azóta történt

Hirdetés