Tartozékteszt: Billentyűzet védőfólia MacBookhoz

Hirdetés

Épp a napokban írtunk egy rövid bemutatót egy MacBookokhoz való matt képernyőfóliáról, mely a fórumban olvasható reakciók alapján többek tetszétés is elnyerte. Ezen felbuzdulva az iStyle egy újabb hasonló kiegészítőt adott nekünk, mely nem a kijelző olvashatóságát, hanem a billentyűzet... várunk csak! Mi is ez?

Egy billentyűzetre való védőfólia, a pontos neve Moshi Cleanguard MB. Áttetsző, tényleg tökéletesen passzol a MacBook vagy a MacBook Pro klaviatúrájára, egy pillanat alatt fel lehet tenni és le is lehet venni, nem akadályozza az eszköz összecsukását vagy kinyitását, a kijelzőt nem bántja és nem is maszatolja. Alapvetően az a funkciója, hogy védje a billentyűzetet a szennyeződésektől, kiömlő kávétól és minden hasonlótól, erre tökéletes is. Bár nem gondoltam volna, de további "funkció" a hangszigetelés, körülbelül fele olyan hangos a gépelés, ha a kiegészítőt feltesszük, mint egyébként. A cucc anyaga egyébként kellemes tapintású, nagyon jópofa hangot ad ki, ha meghúzzuk rajta az ujjunkat, engem viszont picit zavart, hogy rajta van a klaviatúrán, kissé szokatlan volt. Párszor elvégeztem hát fólia nélkül és fóliával is egy gépelési tesztet, nem volt számottevő különbség (600 karakter percenként, lehet próbálkozni), tehát valószínűleg csak megszokás kérdése az egész.

A nagy kérdés az, hogy megér-e bruttó 6900 forintot egy egyébként szép billentyűzetre való védőfólia. Ha valaki több százezer forintért vesz magának hordozható számítógépet, amit évek múlva is szeretne használni, akkor lehet, hogy igen. De ezt már nem az én posztom eldönteni.

Bocha

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés