Hirdetés

Macblog: Most akkor milyen gépet is kaptunk?

A fórumban többen érdeklődtek affelől, hogy tulajdonképpen milyen Mac-et kaptunk mi a bloghoz, úgy gondoltam hát, hogy egy külön bejegyzést is megér a válasz.

Bog is és én is egy-egy fémházas Unibody MacBookot kaptunk, mely 2008 végén jelent meg. Az Apple körökben használatos számozás szerint ez az 5.1-es modell, tehát előbb volt, mint a nemrég leváltásra került fehér, szappantartóformájú modell, melyben a miénkhez hasonlóan GeForce 9400M grafikus chip van. A legújabb MacBook pedig ugye pár napja jelent meg, abban már GeForce 320M található, alapvetően tehát innen lehet megkülönböztetni őket.

A nálunk lévő gép(ek) specifikációja:

  • 13,3 hüvelykes LED kijelző, 1280 x 800 pixeles felbontás
  • 2 GHz-es Intel Core 2 Duo processzor (3 MB L2 cache)
  • 2 GB DDR3 RAM (1066 MHz)
  • 160 GB-os merevlemez (5400 rpm)
  • DVD-RW (tálca nélküli)
  • nVidia GeForce 9400M grafikus chip (256 MB osztott memória)
  • WiFi, Blueooth, infra port (a távirányítónak, amit opcionálisan meg lehet venni)
  • Portok: Ethernet, Mini DisplayPort, 2 x USB 2.0, fülhallgató és mikrofon csatlakozók, Keningston zár helye
  • 325 x 227 x 24,1 milliméter, 2 kilogramm
  • 5 órás üzemidő (50%-os fényerővel és WiFi-vel)

Én őszintén szólva nagyon örülök, hogy ilyen gépet kaptunk, amikor ugyanis kézhez vettük őket, csak a fehér színű, talán kevésbé férfias MacBook volt az ennél újabb gép, ami ugyan jobb üzemidővel bír (7 óra, szemben a miénk 5 órájával) és picit gyorsabb a processzora, viszont egybe van építve a fülhallgató és a mikrofon csatlakozója, nincs rajta infra és nem fémből készült a háza. Meg kicsit lányos. Nem tudom, hogy az iStyle honnan húzta ki ezeket a gépeket, az biztos, hogy használva nem igen voltak, Bog gépén 10 akkumulátor feltöltés volt, az enyémen 30, tehát az akksik még simán 100 százalékosak, a külső pedig tökéletes állapotban van. (szerk.: közben kiderült, hogy alig használt bemutatódarabok voltak, ezért is vannak ilyen jó állapotban)

Így néz ki a gép.
Így néz ki a gép.

Ami nagyon hiányzik a gépről, az a kártyaolvasó, Bog pedig a billentyűzet háttérvilágításának hiányától van kiakadva. Ezek a MacBook Pro sajátjai, sajnos, holott az SD-olvasó egy tényleg alapvető feature, a legolcsóbb notebookokban is van, simán benne kellene lenniük a sima MacBookokban is. Mert a Pro alapvetően a jobb kijelző és az erősebb grafikus chip miatt "Pro". Szóval az SD-kártyát azóta is siratom, idegesítően macerás a külső olvasóval dolgozni, főleg úgy, hogy az előző notebookomban volt beépített SD-hely... Na, mindegy, azért túlélem, csak zavar.

Bocha

Azóta történt

Előzmények