2018 közepéig befuthat a Samsung otthoni asszisztense

Az egyik pillanatról a másikra vált combos termékkategóriává az okos otthoni hangasszisztensek piaca, amelyen eddig az Amazon megoldásainak volt a legnagyobb népszerűsége. A Google és partnerei ugyanakkor rengeteg Google Segéden alapuló kiegészítőt piacra dobtak, széleskörű szolgáltatás és okosotthon integrációval, az Essential is bejelentette saját megoldását, míg az Apple a HomePoddal arathat ismét sikert. A Samsung se akar kimaradni a jóból: a Bixby a Galaxy S8 párossal startolt el az év első felében, a másodikban pedig a Vision képazonosítás mellett már a Voice hangalapú beszélgetés és utasításrendszer is működött.

A Google teljes új termékcsaládja
A Google immáron három hangszórót kínál az otthon okosítására [+]

A mobilok főképernyőjén a Bixby ráadásul rengeteg friss információt és személyes ajánlást összegyűjt, és persze tudáslistája is folyamatosan gyarapodik, így a Samsung elérkezettnek láthatta az időt, hogy asszisztense elhagyja a mobilkijelzőt. A Bloomberg szerint 2018 közepéig be fog futni az okoshangszóró, amely a SmartThings szolgáltatásait is integrálja, és nyilván képes lesz együttműködni a gyártó saját okoseszközeivel. Belsős információk szerint a Samsung asszisztens egyik előnyét az ára jelentheti: 200 dollár körül futhat be, ami nem utolsó dolog, ha az ember egy lakás több pontjára is szán egy-egy kommunikációra képes és utasításokat váró kütyüt, a zenelejátszásról nem is beszélve.

Az Apple HomePod
Késik, ám zeneileg ütős lehet az Apple HomePod [+]

A Gartner szerint egyébként gyorsan megugorhat a termékkategória iránt a kereslet: 2021-ben már 3,5 milliárd dolláros piacról lehet majd beszélni, és DJ Koh a Samsungtól már augusztusban jelezte: nem akarnak kimaradni a buliból. A Bloomberg informátorai szerint hangszórójával a gyártó a hangminőségre, az okosotthon irányítására és más csatlakoztatott eszközök kezelésére kíván koncentrálni. Emellett persze webes keresésre és a mobillal való kommunikációra is alkalmas lehet. Az egyik prototípus állítólag az Amazon Echo és az Apple HomePod között van méretben, és matt fekete festést visel, kijelzőt viszont nem. Vizuális visszajelzést így a ketyere tetejének LED fényei tudnak majd nyújtani.

Azóta történt

  • Egy nap alatt elfogyott az Amazon Echo Spot

    Az Amazon ultra okos ébresztőórája tegnap került forgalomba, a készletek viszont nem tartottak huszonnégy órát sem. Karácsonyra ne kalkuláljunk az apró asszisztenssel.

Előzmények

Hirdetés