Lumia 1020-ra hajazó és moduláris HMD mobil is érkezhet

Renderképek egy állítólagos Skyline G2 munkanév alatt készülő HMD készülékről, és a moduláris Fusionről.

Várhatóan a 900-as Lumia telefonok megjelenésére épít majd a HMD első felsőbb kategóriás készüléke, a Skyline. Az állítólag Snapdragon 7s Gen 2-re építő Skyline a pletykák szerint idén júliusban kerül bemutatásra, a HMD-nél pedig már dolgoznak a folytatásán vagy épp a még magasabbra pozícionált verzióján. A Skyline G2 néven futó projektről egyelőre keveset tudni, két renderkép és spekuláció van róla.

Az első renderkép a HMD Skyline G2-ről
Az első renderkép a HMD Skyline G2-ről (forrás: Notebook Check) [+]

A kép alapján az Android 14-es telefon egyértelműen a Nokia Lumia 1020-ból merít ihletet megjelenését illetően és érdekes látni a hátlapon a három pogo pines csatlakozót. A HMD állítólag dolgozik egy olyan moduláris készüléken is, melynek hátoldalára különböző kiegészítők csatlakoztathatók, ám a korábbi információk szerint ez a projekt Fusion név alatt fut, és egy Qualcomm QCM6490 (egy Snapdragon 778G variáns) köré épülő telefont rejt. Ez a chip dolgozik az aktuális Fairphone-ban is, támogatottsága pedig hosszabb, mint a Snapdragon változaté.

Ez pedig egy renderkép a külsőleg kevésbé izgalmas HMD Fusionről
Ez pedig egy renderkép a külsőleg kevésbé izgalmas HMD Fusionről (forrás: Notebook Check) [+]

Erről és a mágneses kiegészítőkről is vannak renderképek, a Fusion maga semmi érdekeset nem rejt külsőleg, a kiegészítők már inkább lehetnek azok. A HMD például ahelyett, hogy a készülékházba építene Qi vezetékmentes töltés felvételére alkalmas tekercset, helyette igény szerint megvásárolható tokba tenné. De láthatunk játékvezérlőt és kamerás kiegészítőt is a moduláris extrák között.

Lehetséges moduláris kiegészítők a Fusion mellé a HMD kínálatában
Lehetséges moduláris kiegészítők a Fusion mellé a HMD kínálatában (forrás: Notebook Check) [+]

A Fusion projekt kapcsán még se megjelenési dátum, se várható árazás nincs, a telefon kijelzőjéről vannak információk az SoC mellett. Várhatóan 6,6 hüvelykes OLED panel lesz benne, FHD+ felbontással és 120 Hz-es maximális frissítéssel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés