Megjelentek az első HMD okostelefonok, ezek a magyar áraik

Három készülékkel indít saját név alatt a gyártó: Pulse, Pulse Plus és Pulse Pro. Májustól kaphatók.

A Nokia készülékeket is gyártó Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, Pulse+ (Pulse Plus) és Pulse. A készülékek Magyarországon május közepétől lesznek megvásárolhatók, külsőleg nagyon hasonlóak és közös bennük, hogy az iFixit szerelőkészletével otthon javíthatók, vagy cserélhetők bennük egyes alkatrészek.


(forrás: HMD) [+]

A készülékház mérete szinte tökéletesen egységes: 163,19 x 75,02 x 8,45 milliméter és 187 gramm a Pulse és a Plus modell, 163,19 x 75,02 x 8,55 mm és 196 gramm a Pro változat. Mindhárom mobil műanyag készülékházzal rendelkezik és egységes a 6,65 hüvelykes kijelző is. Ennek felbontása 720 x 1612 pixel (HD+), frissítése 90 Hz, fényesség terén pedig 600 nites maximumot ígér a gyártó. A sajtóközlemény szerint “a Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés”. Az tényleg igaz, hogy egységes a formavilág, és megkapó lehet a kék, a zöld, a lila vagy épp a narancssárga hátlappal szerelt változat.

HMD PulseHMD Pulse HMD Pulse [+]

Kevésbé bizalomgerjesztő az egységesen használt Unisoc T606-os rendszerchip, ami mellé 4 GB RAM kerül az alap és a Plus modellbe, 8 GB a Pro verzióba. Virtuális RAM-bővítés opció mindegyik modell esetén, a Pulse 64 GB-nyi beépített tárhelyéből 4 vagy 6 GB lecsíphető, a Plus 128 GB-os és a Pro 256 GB-os belső tárolójából már akár 8 GB-ot is átcsoportosíthat a felhasználó virtuális memóriaként. A tárhely bővítése mindhárom készülék esetén opció maximum 256 GB-os microSD fogadásával.

HMD Pulse+ (vagyis Pulse Plus)HMD Pulse+ (vagyis Pulse Plus) HMD Pulse+ (vagyis Pulse Plus) [+]

Egységes a készülékek között az Android 14-es rendszer és a két frissítés, illetve a három év, negyedéves biztonsági frissítés ígérete is. Mindhárom modellen van az oldalsó gombba épített ujjlenyomat-leolvasó és 3,5 mm-es audio csatlakozó, viszont mindhárom telefonon csak egy darab médiahangszóró van, így nem szólalnak meg sztereóban. Az 5000 mAh-s akkumulátor is közös, viszont a töltés sebessége a Pro esetén 20 wattra nő, a másik kettő modellben 10 wattnál megáll. USB Type-C töltőkábel jár a dobozban, fali adapter nem. Az USB-C csatlakozó mindhárom készüléken USB 2.0-s, egységes a Wi-Fi 5-ös (802.11a/b/g/n/ac) modem, illetve a GPS, A-GPS és Galileo navigációs képesség is. Mindhárom telefon Dual SIM, két nanoSIM fogadására képesek.

HMD Pulse ProHMD Pulse Pro HMD Pulse Pro [+]

Mindhárom készülék fel van szerelve NFC-vel, így mobilfizetésekhez alkalmas, így az egyedüli különbség maradt: a kamerák. A HMD Pulse egy 8 megapixeles előlapi, és egy 13 megapixeles hátlapi kamerával dolgozik, mellettük LED segédfény. A Pulse Plus hátlapi kamerája 50 megapixeles felbontásra nő, a Pulse Pro pedig az előlapi és a hátlapi kamerát is 50 megapixeles szenzorral használja. A rendszer képes felismerni különböző jeleneteket, írja a sajtóközlemény, így például kézmozdultatokkal lehet exponálni. A másodlagos kamera nem oszt, nem szoroz, egy 2 megapixeles mélységérzékelőről van szó.


(forrás: HMD) [+]

Az árak Magyarországon úgy alakulnak, hogy

  • a HMD Pulse 49 990 forintért érkezik égkék és pink színben május közepén 4/64 GB-os kiszerelésben,
  • a HMD Pulse Plus már 4/128 GB-os verzióban lesz kapható gleccserzöld és éjkék színben 59 990 forintért, szintén május közepétől,
  • és a HMD Pulse Pro 74 990 forintért érkezik hazánkba májusban 8/256 GB-os kiszerelésben gleccserzöld, mélytenger és alkonyatlila színekben.

Az otthoni szerelőkészletet, illetve a telefonokhoz cserealkatrészeket az iFixit oldalán keresztül lehet rendelni a mobilokhoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés