Hirdetés

LG Optimus Mobilarena Edition - szavazás a legjobb hátlapra

Nemrég fellebbentettük a fátylat az első "mobilarénás" telefonról, ami az LG Optimus GT540 lesz. Attól lesz a "mienk", hogy ez a széria lesz az első Optimus, amelyen már a 2.1-es OS fog futni, s telepakoljuk olyan extrákkal, amik hozzánk köthetőek. Videók, háttérképek, RSS, könyvjelző, csengőhang is lesz benne, de ami talán a legfontosabb, hogy egyedi hátlapot fog kapni a telefon.

Ennek megtervezését az olvasókra bíztuk, ráadásul úgy, hogy a végül győztesnek választott hátlap alkotója a speciális kiadású telefonból kap is egy darabot örökbe, egyfajta tiszteletdíj gyanánt. Magunk is megdöbbentünk, hogy mennyi igényes és ötletes munka érkezett a kapcsolódó fórumba, amelyek közül mi most - hosszas gondolkodás után - tíz darabot kiválasztottunk, és szavazásra bocsátjuk a dolgot. A pályamunkáknak megpróbáltunk valami nevet is adni, hogy be lehessen őket azonosítani, illetve szeretnénk, ha nem a tervező kiléte határozná meg az eredményt, ezért ezt az információt ebben a bejegyzésben nem közöljük. Ha valaki nagyon lelkes, akkor a pályázati kiírás fórumtémájában tud kutakodni.

A szavazás most indul és vasárnap éjfélig aktív. Addig lehet klikkolgatni a szimpatikus pályamunkákra. El kell mondanunk azt is, hogy rengeteg nekünk kedves alkotást voltunk kénytelenek kirostálni, a legötletesebbeket persze nem hagyhatjuk szó nélkül, a cikk alján ezeket is csokorba gyűjtöttük. A következőkben az általunk választott terveket jellemezzük pár szóban, beérkezésük dátuma szerint rendezve ezeket. A képekre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetőek az alkotások.

1. A diszkrét pöttyös

Az első választott munka a visszafogottság és az egyszerűség jegyében készült, ugyanakkor a zöld négyzetekből kirakott mintázat abszolút jellemző a Mobilarena formai megoldásaira. A nagy felirat messziről is egyértelművé teszi, hogy a felhasználó különleges telefont tart a kezében. A tervező nem a harsány megjelenés híve, a fokozatosan erősödő zöld szín pont a felirat alatt válik igazán kontrasztossá, ezzel is ráirányítva a szemet a lényeges pontra. A vertikálisan elhelyezett szöveg jobban kitölti a rendelkezésre álló felületet, az emberekben pedig tudat alatt mindig ott motoszkál, hogy ami nem vízszintesen van, azt bizonyára érdemes elolvasni. Aki a letisztultságra gerjed, szavazzon erre a munkára!

 

 

 

 

2. Godzilla

A város felett génkezelt szörnyként megjelenő zöld robotot a földről indított zöld hipersugárzással próbálja ártalmatlanná tenni a polgármester. Ez a jelenet került megörökítésre a második választott pályamunkán, amely egyedisége mellett sugallja a kezünkben tartott telefon felsőbbrendűen fenyegető erejét is. A várost uraló zöld szörny metaforaként is értelmezhető, urbanista felhasználók szimbolizálhatják ezzel a hátlappal hovatartozásukat, a felhőkarcolók közül is kiemelkedő robottal azonosulva pedig némi napóleoni hajlam kivetítése is elérhető igazán nagy terveket szövögető honfitársaink részére. A grafikai középre való súlyozásával, az alsó és felső területek szabadon hagyásával mégis sikerült mérsékelt keretek közé szorítani a szörny-android manifesztációját, így nem telepszik rá a szemlélődőre az oly nyomasztó valóság. Horrorfilmesek, grandiózus pillanatok kedvelői okvetlenül szavazzanak erre!

 

 

3. Térhatású zöldség

Nem tudni, hogy mindenkire olyan hatással van-e egy majdnem embernagyságú, térbeli Mobilarena embléma, mint a pályamunkán szereplő robotra, mindesetre a kajánul vigyorgó zöld lény szándékai nem egyértelműek az emblematikus tárggyal kapcsolatban. Nincs kizárva, hogy meg akarja enni, de az is lehet, hogy csak cipeli ide-oda, s éppen letette, hogy pózoljon a hátlap elkészítéséhez. A hátlap síkjából merészen kiemelkedő grafika nagyon plasztikus hatást kelt, amit tovább növel, hogy a fény megcsillan robotunk fejbúbján. Szemből üt igazán ez a design, ha valaki oldalról pillantja meg, automatikusan igyekezni fog úgy helyezkedni, hogy a legjobb pozícióból szemlélhesse a készüléket. Aki gerjed a térhatású dolgokra, ne habozzon a szavazással!

 

 

 

 

4. Kajütablak

Kör alakú emblémába körfejű robotot! A kerek résen kivigyorgó android egyrészt finoman utal arra, hogy a Mobilarena mennyivel nagyobb jelentőségű jelenség, mint a mögé bújó robot, de az optimista mosoly azonban arra is utal, hogy ez igazából így is van rendjén. Minden android örülne, ha kikukkanthatna egy ilyen embléma mögül. A hátlapterv szimbiózisba hozza a készüléket a benne dolgozó rendszerrel, az emblémák finom összemosásával a készülék funkcionalitásának kohéziója is ábrázolásra kerül. A kör motívumra építkező tervezet tudat alatt a tökéletességet és a békét is sugallja, az egymással koncentrikus elemek precizitásról árulkodnak. A csak jelzésértékűen látszó robot arra utal, hogy a telefonban az operációs rendszer csak másodlagos szereplő, a felhasználó számára pusztán a technikai megvalósítást testesití meg, a Mobilarena embléma előtérbe helyezése ezzel szemben egyérelműen arra utal, hogy a tulajdonos számára ez a legfontosabb eleme a készüléknek. Ne fogja vissza a szavazatát senki, aki hajóablakokban üdülő zöldségekkel álmodik!

 

5. Régi idők játéka

A geek-faktort célozza meg ez a pályamű, XT-n nevelkedett, játékos szellemű felhasználók kedvence lehet a Space Invaders grafikájára hajazó alkotás, ahol robotunkat védelmező Mobilarena felirat óvja meg a gaz ellenfél gyilkos lövéseitől. Egyszerre szimbolizálja a világ összes veszélyétől való védelmet, ugyanakkor a lövést pont eleresztő robot az ezekkel szembeni örök harc metaforája is lehetne. Mindezek mellett a teljes hátlapot kitöltő design megérinti tinédzser éveken javarészt túljutott potenciális felhasználók lelkének egy elfeledett szegletét, ahol a gyermekkor boldog billentyűnyomogatásai lakoznak. Közel hozza a modern telekommunikációs eszközök világát azokhoz az időkhöz, amikor még 640KB mindenre elég volt. Játékos hajlamú, nosztalgikus érzésekkel bíró geekek csakis erre adják voksukat!

 

 

 

 

6. Sejtelmes küklopsz

Felkelő Nap gyanánt sejlik elő a nagy zöld robot búrája, amely megpróbál ugyan letekinteni a Mobilarena feliratra, de némi columbos felhanggal ehhez csak egyik szemét tudja használni, a másikat épp eltakarja egy meghatározhatatlan forrású áttetsző platform. A tervező az operációs rendszerben jellemző lezárt képernyőre rímelve alkotta meg munkáját, nem félve attól, hogy tudatlan, de lelkes szemlélődők a hátlapon is erőt kifejtve el akarják húzni a zöld robot elől a szemet elfedő lencsét. A pályamunka nagy és jóságos főszereplője szeretettel tekint le az emblematikus feliratva, ezzel is erősítve azon elferdült olvasói véleményeket, melyek szerint a szerkesztőség elfogult lenne a Google rendszere felé. Jó időzítéssel értő társságban egyfajta flame-keltő eszközként is felfogható a terv, amely kedves lágysága ellenére azt bizonyítja, hogy a véleményüket büszkén vállalók egyik kedvenc hátlapa lehet ez a pályamunka. Android fanatikusok és japán zászló rajongók mindenképpen ide szavazzanak!

 

 

7. Méhsejt

A versenysportból ismert méhsejt rácsozat technikás felhasználásával jött létre az újabb pályamunka, ahol a Mobilarena emblémája rímel egy sportkocsi hűtőrácsára aggatott márkajelzésre. A szuperhősös tálalás egyedivé teheti a telefont, a buszon ezzel telefonáló potenciális felhasználóba még az ellenőr sem mer majd belekötni. Kemény, harcos, a kihívásoktól nem visszariadó egyéniségek titkos favoritja lehet ez a hátlap, amelynek megpillantása szinte szétrobbantja a szemlélődő retináját, nem is beszélve a közelben lévő esetleg retina display-ek felbukkanásáról. Kíméletlen, igazságos és erőtől duzzadó attitűd árad a pályamunkából. Szuperhős mániás hitech fanatikusok okvetlenül ide tegyék szavazatukat!

 

 

 

 

8. Labda

Életre kelt és szaporodik az embléma, organikus formát alkot, s minden bizonnyal egy megállíthatlan burjánzás végén komoly veszélyt jelent majd az emberiségre. A gömbszerű képződmény azonban sokakban felébresztheti nem csak a legózás élményét, hanem a gyerekkoruk színes labdáinak képe is megjelenhet lelki szemeik előtt. Ez a furcsa kettősség rabul ejtheti a szemlélődőt, az aprólékosan kidogozott részletek miatt pedig biztos lehet benne a hátlap tulajdonosa, hogy az asztalon hanyagul otthagyott telefonját mindenki mustrálgatja majd titokban. A Man in Black legveszélyesebb ellenfele az Optimus hátlapján kezdheti meg földi pályafutását, ha az osztódással szaporodó űrlények kedvelői egyesülnek a labdajátékok szerelmeseivel és erre a pályázatra voksolnak!

 

 

 

 

9. Térerő

Szélerőművel kombinált adótorony tör a magasba ezen a hátlapterven, ahogy megállíthatatlanul sugározza a Mobilarena feliratot szerte a világba. A bolygó erővonalai láthatóan az emblémában találkoznak, amely kifejezi a felhasználó egyeduralmát, s ugyanakkor egyértelműen utal a készülékben összpontosuló láthatatlan hullámok jelenlétére is. Finom, szinte észrevehetetlen utalás ez a tervezet a Mobilarena rádióműsorának korábbi címére, az adás hallgatói talán nem is mobilkommunikációs bázisállomást látnak majd a képen, hanem egy rádiócsatorna központi elemét. A furcsa szögből megálmodott grafika tériszonyosok számára merész választás lenne, de atomfizikusok és ipari alpinisták ne habozzanak a szavazáskor!

 

 

 

 

10. CSI

Horatio Kane és Grissom megkövülten meredhet erre a hátlapra, ennyi ujjlenyomattal több évadnyi gyanúsítottat be lehet rángatni a kihallgatásra. A design ügyesen fókuszál a kamerára, mintha különféle bőrszínű embereknek csak az lenne a célja, hogy megérinthessék az optikát, de azt soha nem érhetik mégsem el. Kisgyermekes szülők lelkivilágát is megérintheti az elképzelés, bizonyára mindenki örömmel gondol rá, ahogyan a csemete sáros, festékes, vagy egyéb módon elszíneződött praclival minden értékelhető felületen nyomot hagy. Az Optimusról írt tesztünk kifacsarása is lehetne a vezérelv: mi azt írtuk, hogy az ujjlenyomatokat nem gyűjti a hátlap, erre tessék! Nagyítóval nyomozók, festékesbödönbe tett kézzel tapicskolók mindenképpen erre szavazzanak!

 

 

 

 

Ennyi pályamunka került be tehát a döntőbe, oldalt lehet a legszimpatikusabbra voksolni. Nem maradhat azonban ki a poénos kategória két kedvenc alkotása sem, akik ugyan nem jutottak tovább a selejtezőkön, de mindkettő érdemes a publikum figyelmére. Alulra tettük a két extra darabot, hogy ne keveredjenek össze a versenyben lévő alkotásokkal. A bal oldali pályamunkán a Mobilarena helyettes főszerkesztője látható, amint éppen gyengéd szeretettel megpaskolja munkahelye emblémáját, s ebből az alkalomból hetyke bajuszt is növesztett. A jobb oldali pályamunka a készítő szerint behozza a hátlapok világába a magyar valóságot, bár azt homály fedi, hogy milyen étel és ital hatására változik a répa Mobilarena logóvá.

Köszönjük az összes pályázónak a rengeteg munkát, az ötleteket, a szavazás lezárta után pedig az első három fut még egy kört, mivel október 22-ig még érkezhetnek érdemes pályaművek, illetve a töredékszavazatok végső helye is változtathat a sorrenden.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés