Hirdetés

LG Optimus Mobilarena Edition - utolsó szavazás a legjobb hátlapra

Frissítés: sajnos a szavazás során több munkával kapcsolatban is csalásra lettünk figyelmesek, ezért a szavazást azonnali hatállyal megszüntettük, a legjobb munkák között mi fogunk választani. Az eredmény ma (csütörtök) délután várható, akkor, amikor a szavazás is lezárult volna.

Utolsó fordulójához érkezett a szavazás, melyben a tisztelt olvasók a rendkívül meggyőző grafikus vénával rendelkező társaik munkáira szavazhatnak. A tét nem kicsi, az itt győzdelmeskedő munka rákerül majd a korlátozott példányszámban megjelenő LG Optimus GT540 Mobilarena Limited Edition, azaz lapunk első mobiltelefonjának a hátlapjára, a győztes pályázat készítője pedig kap is egyet a készülékből.

A szavazatok leadására három nap áll rendelkezésre; igazság szerint kicsit csúszásban vagyunk az egésszel, de a mi hibánkból kerültünk ebbe a helyzetbe, a pályázatot ugyanis előbb zártuk le, mint azt korábban mondtuk, az ebből adódó eltérés pedig másfél nap volt, ami alatt három olyan munka is érkezett, melyeknek helyük lett volna az eredeti szavazásban. Most tehát az előző kör legjobb három, valamint a (szintén) három friss pályázó közül kell dönteni, a leírások segítenek, a szavazást és a munkákat pedig természetesen köszönjük, hálásak vagyunk értük!

Update: 2010. oktüber 28-án éjjel 2 óra 18 perckor a szavazást lezártuk. Tettük mindezt azért, mert többen visszaéltek a lehetőséggel, ás manipulálták az eredményt. Miután ennek ebben a formában nincs túl sok értelme, ezért az alábbi hátlapok kapcsán magunk hozzuk meg a döntést arról, hogy mi tartunk ideálisnak a majdani Limited Edition hátlapján. A hatos döntő résztvevőit természetesen az alábbiakban a fenti intézkedések ellenére is meg lehet csodálni.

1. A vonalkódos

Akár elmosódó neonfények is lehetnének a zöldes csíkok a vonalkódok bűvöletében élő Tesco pénztárosok kedvenc hátlapján, de a fixen, élesen és kivehetően álló Mobilarena felirat ezt az illúziót felülírja. Az aszimmetria jegyében fogant tervezet erős jobbra tolódást feltételez bizonyos politikai körökben az ilyen hátlapú telefont kezében tartó felhasználótól, erre ráerősíthet fradista körökben az emblematikus árnyalat használata. A logotípia felett elhelyezett vonalkód ellensúlyozza ezt azzal, hogy tudatosítja a szemlélődőben, hogy itt azért mégiscsak alapvetően egy piaci termékről van szó, amelybe felesleges belemagyarázni bármilyen ideológiát, leszámítva persze, hogy a tulajdonos nem palástolhatja kötődését hazánk meghatározó telekommunikációs magazinja felé. Kasszások, árufeltöltők és bizonyos tudatmódosítók hatására elmosódott zöld csíkokat egyébként is gyakran vízionálok okvetlenül szavazzanak ide!

 

 

2. A méhsejt

A versenysportból ismert méhsejt rácsozat technikás felhasználásával jött létre az újabb pályamunka, ahol a Mobilarena emblémája rímel egy sportkocsi hűtőrácsára aggatott márkajelzésre. A szuperhősös tálalás egyedivé teheti a telefont, a buszon ezzel telefonáló potenciális felhasználóba még az ellenőr sem mer majd belekötni. Kemény, harcos, a kihívásoktól nem visszariadó egyéniségek titkos favoritja lehet ez a hátlap, amelynek megpillantása szinte szétrobbantja a szemlélődő retináját, nem is beszélve a közelben lévő esetleg retina display-ek felbukkanásáról. Kíméletlen, igazságos és erőtől duzzadó attitűd árad a pályamunkából. Szuperhős mániás hitech fanatikusok okvetlenül ide tegyék szavazatukat!

 

 

 

 

3. A térhatású zöldség

Nem tudni, hogy mindenkire olyan hatással van-e egy majdnem embernagyságú, térbeli Mobilarena embléma, mint a pályamunkán szereplő robotra, mindesetre a kajánul vigyorgó zöld lény szándékai nem egyértelműek az emblematikus tárggyal kapcsolatban. Nincs kizárva, hogy meg akarja enni, de az is lehet, hogy csak cipeli ide-oda, s éppen letette, hogy pózoljon a hátlap elkészítéséhez. A hátlap síkjából merészen kiemelkedő grafika nagyon plasztikus hatást kelt, amit tovább növel, hogy a fény megcsillan robotunk fejbúbján. Szemből üt igazán ez a design, ha valaki oldalról pillantja meg, automatikusan igyekezni fog úgy helyezkedni, hogy a legjobb pozícióból szemlélhesse a készüléket. Aki gerjed a térhatású dolgokra, ne habozzon a szavazással!

 

 

 

 

4. A diszkrét pöttyös

Az első választott munka a visszafogottság és az egyszerűség jegyében készült, ugyanakkor a zöld négyzetekből kirakott mintázat abszolút jellemző a Mobilarena formai megoldásaira. A nagy felirat messziről is egyértelművé teszi, hogy a felhasználó különleges telefont tart a kezében. A tervező nem a harsány megjelenés híve, a fokozatosan erősödő zöld szín pont a felirat alatt válik igazán kontrasztossá, ezzel is ráirányítva a szemet a lényeges pontra. A vertikálisan elhelyezett szöveg jobban kitölti a rendelkezésre álló felületet, az emberekben pedig tudat alatt mindig ott motoszkál, hogy ami nem vízszintesen van, azt bizonyára érdemes elolvasni. Aki a letisztultságra gerjed, szavazzon erre a munkára!

 

 

 

 

5. Az akcióhősök

Zs kategóriás akciófilmek plakátjait idéző hátlaptervet láthatunk a szavazásba második körösként érkezett pályamunkán. A film története az is lehetne, hogy a boxos színesbőrű és az intellektuális programozó összefogása miképp menti meg a világot a Mobilarena különösen ajánlott erejét felhasználva. A számunkra kissé személyi kultusz felé hajló hátlapot mi magunk sosem használnánk, de titkos, senkinek sem elmondott, mélyen szunnyadó reményeink szerint épp úgy kedvence lehet fiatal és csinos adatbázisprogramozóknak, mint a dögös családanyáknak, akik már tinédzser éveikben is arról álmodoztak, hogy pont két mobilkommunikációs szakújságíró lehetne az új Batman és Superman, csak éppen a kegyetlen hollywoodi forgatókönyvírók ezeket a karaktereket jellegtelen, hétköznapi életet élő és alapvetően hebehurgya főhösökre húzták rá. Most itt az alkalom a revansra, az erre a hátlapra szavazók viszont számíthatnak rá, hogy kommandós egységeink házhoz menve ellenőrzik majd, hogy a voksát ide helyező júzer valóban használja is a megszavazott grafikát.

 

6. Világítós

Bár talán nem ez volt az alkotó célja, de kis képzelőerővel modern és igen hatékony klotyó illatosító is beleképzelhető az oldalt látható hátlaptervbe. Ha eltekintünk azonban a folyó ügyek mellől messze, akkor akár hajóablakból felsejlő tengerparti hegygerinc varázsos vonulata is kirajzolódhat szemeink előtt, amelyet az Nap helyett éppen felkelő Mobilarena ereje sugározza be, s teszi ellenállhatatlanná. A korábbi tapasztalatok alapján az olvasók szeretik az egyszerű, sallangmentes formatervet, s ez a hátlap tökéletesen illeszkedik a sorba. A sötét erő uralmát feloldó, ragyogó embléma biztos nagy népszerűségre tehet szert a lift hívógombok és a Domestos rajongói között, de akit mindenféle belemagyarázások nélkül is megfog a design, ne habozzon ide szavazni!

 

 

 

 

A készülék megjelenésének ideje az elkövetkezendő hetekre tehető, de pontos információnk egyelőre nekünk sincs.

Többen kérdezték viszont, hogy hátlapot külön lehet-e majd vásárolni: sajnos nem, de az LG jelezte, hogy tíz darabot saját költségükre legyártanak és azokat mi térítésmentesen odaadhatjuk olvasóinknak. A bírálat joga nyilván a miénk, rendszeres fórumozóink viszont nyugodtan igényt tarthatnak egy-egy hátlapra, amennyiben GT540-nel rendelkeznek, a készlet erejéig örömmel adunk bárkinek.

Bocha feat. Bog

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés