Kissé túlzás volt, hogy az LG kivonul a mobilpiacról

Erős szalagcímek jelentek meg az LG elnökének kiszivárgott üzenete kapcsán, konkrétumokról azonban nem volt szó.

Elsőként a The Korea Herald hozta le azt a szövegrészletet, amelyben az LG Electronics vezérigazgatója, Kwon Bong-seok a gyártó mobilos részlegének jövőjéről tesz említést. Olyan címmel, hogy az LG 2021-ben kiszáll a mobilbizniszből. Az idézett szövegben ilyen kijelentés természetesen nem áll, noha úgy tűnik, mint lehetőség, többek között, valóban felmerült. Tény, hogy a számok alapján az LG mobil üzletága az elmúlt öt évben közel évi egymilliárd dolláros veszteséget termelt (4,5 mrd dollár), az új koncepció és termékvonal azonban ígéretes.

Az LG továbbra is erős a belépő és alsó kategóriában, a felső középkategóriás Velvet és Velvet 5G összességében kedvező fogadtatásra talált, a Explorer Project első modellje, az elforgatható kijelzővel szerelt LG Wing pedig előremutató és kreatív koncepció, amit elvileg akár már idén a CES-en promotált, feltekeredő kijelzővel szerelt Rollable követ, nem egy esetleges kapituláció.

LG Wing
LG Wing [+]

"Függetlenül attól, hogy a mobilos üzletág milyen irányba halad tovább, az alkalmazottak nincs okuk aggodalomra, az állomány marad." CEO Kwon konkrétan ennyit mondott. A The Korea Herald kérdésére egy meg nem nevezett hivatalos forrás ezt a következőképpen árnyalta: "Mivel a verseny a mobileszközök globális piacán egyre kiélezettebb, itt az ideje, hogy az LG megfontoltan és higgadtan mérlegelje a helyzetet és a lehető legjobb döntést hozza meg. A vállalat minden lehetséges lépést számba vesz, beleértve az okostelefon-üzletág eladását, visszavonását vagy leépítését."

Ennek fényében némiképp merész ex cathedra kijelenteni, hogy az LG idén veszi a kalapját és távozik a piacról. Úgyhogy, ahogy mindig, nyilván megkérdeztük az LG globális kommunikációs igazgatóját, Ken Hongot, hogy akkor mi van.

"Mint Kwon vezérigazgató az alkalmazottaknak szóló feljegyzésében elmondta, az LG vezetése elkötelezett amellett, hogy megvizsgáljon egy sor lehetőséget az erős ellenszélben működő mobil üzletággal kapcsolatban. Jelenleg semmi sincs véglegesítve, a további kommentár pedig csak spekuláció lenne." Ahogy a kilépésről szóló hírek is. Az viszont tény, hogy az LG kihívásokkal küzd ebben a szegmensben, amelyek valamilyen formában, de megoldásra várnak, míg a többi üzletág stabil pozíciót élvez a piacon.

Ez ugyanakkor arra is magyarázat, hogy miért nem siettünk ennek a hírnek a továbbközlésével, ugyanis a Velvet, a Wing és a nemrég demózott Rollable telefon után elég meglepőnek tűnt, hogy az LG csak úgy otthagyná a mobilos üzletágat. Mivel Szöul teljesen más időzónában van, ezért inkább megvártuk Ken Hong kommentárját, aki meg is válaszolta a kérdéseinket és ezzel jelentősen árnyalta az LG távozásáról szóló narratívát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés