Hirdetés

LG blog: Az Optimus UI 3.0 újításai

Nemrég kipróbáltuk az LG első Android 4.0-val érező készülékét, az Optimus L7-et, melyen a gyártó saját felhasználói felületének legújabb, Ice Cream Sandwich-re szabott verzióját is szemügyre vettük. Az említett készülék mellett az Optimus LTE II és a hamarosan érkező Optimus 4X HD is az új felhasználói felülettel fog érkezni, melyeket további Optimus modellek követnek majd.

Az új felhasználói felület rengeteg extra funkcióval egészíti ki a gyári rendszert, az egyik előnye a magas szintű testre szabhatósági faktor. Többek között átkonfigurálhatjuk a képernyőzárat, a kijelző tetejéről lehúzható állapotsávot, az alkalmazásokat tartalmazó menü tartalmát szabadon rendezhetjük, kiválaszthatjuk a főképernyő lapozásakor látható effekteket, valamint rengeteg extra minialkalmazást is kapunk. Ezeket már bemutattuk egy hosszabb lélegzetvételű bejegyzésben, ám van új a nap alatt, az Optimus UI 3.0 ugyanis jó néhány további extrát kínál.

Az egyik legfontosabb extra a Quick Memo névre hallgató alkalmazás megjelenése. A program riasztással felvértezett jegyzetek készítésére használható, a gépelt szöveg mellett kézírást is tárolhatunk. Az elkészült műveket könnyedén meg is oszthatjuk a közösségi hálózatokon, e-mailen vagy szöveges üzeneten keresztül. A Quick Memóról egyébként nemsokára egy hosszabb lélegzetvételű cikkben is értekezünk majd. Emellett fontos az úgynevezett Icon Customizer funkció is, mely, mint a neve is mutatja, az alkalmazások parancsikonjainak átvariálására szolgál. Immár nem csak az alap ikonkészletből válogathatunk, a programokhoz egyedi képeket, akár fotókat is hozzá lehet majd rendelni.

A gyártó a fényképezési képességeket is átgyúrta. Elérhető az úgynevezett Voice Shutter funkció, amely egy beszédfelismerő algoritmus segítségével hang alapján exponál. Ennek köszönhetően például makró mód esetében nem mozdul be a telefon a fénykép készítésekor, illetve az önkioldó is új értelmet nyerhet. További kamerával kapcsolatos újítás, hogy exponáláskor a telefon egy sorozatfelvételt készít, a fotók közül pedig automatikusan kiválasztja az általa legjobbnak ítélt képet.

Egyelőre ezekre a funkciókra derült fény, ám biztosak vagyunk benne, hogy további bónusz képességek is érkezni fognak. Az Optimus 4X HD is hamarosan piacra fog kerülni (erről írunk is a közeljövőben), így nemsokára kipróbálhatjuk az Optimus UI 3.0 összes újdonságát.

dr. Kind

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés