Hirdetés

LG blog: Az Optimus 4X HD videólejátszási képességei

Az LG hamarosan piacra kerülő zászlóshajójának specifikációit elnézve egy igen komoly gép rajzolódik fel az ember lelki szemei előtt, a négy plusz egy magos processzor és a HD felbontású IPS kijelző komoly multimédiás képességeket is sejtet. A telefonban pedig nem is kell csalódnunk ezen a téren, a gyártó egy, szinte minden igényt kielégítő videólejátszó szoftvert mellékel a mobilhoz.

Az alkalmazás a támogatott formátumok terén igen jól áll, a manapság felkapott megoldásokat zokszó nélkül lejátssza a szoftver. Az 1280 x 720 (azaz HD) és 1920 x 1080 (azaz FullHD) felbontású videókat nagyjából kiterjesztéstől függetlenül mindennemű akadás nélkül viszi, mint ahogy az Xvid és DivX formátumokkal sem gyűlik meg a baja. Mellesleg a videólejátszó DivX HD minősítéssel is rendelkezik, valamint a feliratokat is meg tudja jeleníteni, amennyiben a két fájl neve egyezik. A szövegek esetében a betűk színét, méretét és típusát is át lehet állítani. A hanghatások esetében is alkottak a mérnökök, egy 3,5 milliméteres bemenettel rendelkező eszköz csatlakoztatása után Dolby Mobile HD kivezérlésre is van lehetőség, egy MHL-átalakító segítségével pedig HDMI-n keresztüli lejátszás is elérhető.

Az alapfunkciók mellett néhány extra képességet is tartalmaz az Optimus 4X HD videólejátszója. Ilyen az úgynevezett valós idejű keresés, melynek lényege, hogy a videó tekerése közben alul egy miniatűrön látjuk, hogy hol állunk éppen. Az aktuálisan lejátszott felvételt nagyíthatjuk és kicsinyíthetjük is a képek esetében megszokott kétujjas mozdulattal, a videókat lassíthatjuk és gyorsíthatjuk is (0,5 és 2 között). Az említett képességekről két promóvideót is készített a gyártó, az első a zoom funkciót mutatja be, a második a keresésre funkcionál. Összességében tehát egy jól használható programot kapunk, amely mobilos körökben szinte minden igényt kielégít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés