Levédette a Xiaomi a Huawei Mate Xs-t

Gyakorlatilag megegyező dizájnra nyújtott be szabadalmi védelmet a Xiaomi. A tippek szerint a Mi Mix Alpha 2 lehet a gyártó első hajlítható képernyős telefonja.

Hirdetés

Előrukkolt ugyan a Xiaomi a maga igazán megnyerő, két ponton összecsukható képernyős koncepciókészülékével, egyelőre még nincs forgalomba hozott telefonja műfajon belül, és a merev házra körbetekert kijelzős Mi Mix Alpha is rögös úton indult el. A Letsgodigital szerint a gyártó ugyanakkor benyújtott tavaly év végén egy formatervezési mintát, amely már egy lehetséges végterméket ábrázol, egy ponton kifele hajtható panellel. Épp csak egy bökkenő van: a CNIPA, vagyis a Kínai Nemzeti Szellemi Tulajdoni Hivatal által a minap elfogadott és közölt mintán konkrétan a Huawei Mate Xs látható.

A Xiaomi formatervezési mintája a Letsgodigital oldalán kicsit felturbózva
A Xiaomi formatervezési mintája a Letsgodigital oldalán kicsit felturbózva [+]

Nyilván nem konkrétan és szó szerint, de nagyjából minden vonása megegyezik a vastagabb hosszúkás hardverrésszel, ahova a nyitott tablet/telefon hibrid csukódik. Ott a nyitógomb, a függőleges kameraoszlop, a LED villanó, helyén a hangerő billentyű, az ujjlenyomat-olvasó és alul az USB-C port. Még a multimédiás hangszóró és a hajlítómechanizmus dizájnja is hibátlan imitáció, és azzal se lehet a Xiaomi mentegetni, hogy időben benyújtották a dizájnt, mivel az első generációs Mate X-et másfél éve meg lehetett tapogatni.


A Huawei Mate Xs[+]

Azt leszámítva ugyanakkor, hogy a sérülékeny kijelző kívül marad összecsukás után, eddig a Mate Xs csinálta meg a tabletből telefon koncepciót a legjobban, sokak szerint egyedüliként igazán praktikusan, és helye van a piacon hasonló megoldásoknak. Persze most se tudjuk megtippelni, hogy a Xiaomi mintából valaha lesz-e késztermék, mindenesetre az efféle megoldás kezd presztízskérdés lenni az androidos gyártóknál, és a Mi Mix Alpha 2 pedig ideális készülék lehetne a fenti forma demonstrálására.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés