Lesz Note 8 és ismét 4K-s kijelzőről pletykálnak

A Galaxy Note7 akkumulátorügye komolyan megtépázta a Samsung hírnevét, a felhasználó oldaláról viszont előnyös lehet, hogy most aztán tényleg mindent be kell vetni az innováció és a biztonság oldaláról, hogy visszanyerjék a vásárlói bizalmát. Az S8 és a Note8 neveket maga a gyártó megemlítette a kiterjesztett dél-koreai csereprogram kapcsán, aztán olyan pletykák érkeztek, miszerint az S8 S-Pen támogatást kap, külön megvásárolható stylusszal, ami megkérdőjelezné a Note széria létjogosultságát.

A képernyőkávák oldalt hihetetlenül keskenyek
A Note7 kijelzője is remek volt, a Note8 viszont tovább növelheti a képpontsűrűséget [+]

Ázsiai sajtóértesülések szerint azonban szó nincs a legendás phablet széria eltörléséről, sőt: a QHD-s S8-at az év második felében 4K-s megjelenítővel követheti a Note8, aminek nyilván a VR-tartalmak lehetnek az elsődleges haszonélvezői, állítja a Business Korea. Természetesen a Bixby MI-n alapuló hangasszisztens is rajta lehet a telefonon, hiszen a Vivvel fejlesztett szoftvermegoldás már az S8-cal elstartolhat.

Az innováció mellett a biztonság lehet a Samsung legfőbb szempontja a Note8 megalkotásakor
Az innováció mellett a biztonság lehet a Samsung legfőbb szempontja a Note8 megalkotásakor. Forrás: Gizmodo [+]

Mindeközben közeleg a Samsung hivatalos állásfoglalása a Note7 akkumulátorügyében. A vizsgálatok már lezárultak, az eredményeket a független szakértőknek megküldték. Szintén koreai értesülések szerint a végkimenetel az, hogy nem is maga az akkumulátor, hanem elektronikus tervezési hiba vezetett néhány phablet kigyulladásához és a termék teljes visszahíváshoz. Ez részben „felmentené” a Samsung SDI-t a felelősség alól (az első visszahívás után saját helyett csak a kínai ATL akkumulátoraival szerelt Note7-ek kerültek piacra, de azokkal is probléma akadt), és már az S8 is használna SDI telepeket.

A Note6 kimaradt, hetes sorszámmal futott be a Note5 utódja
A Note7 problémái sajtóértesülések szerint elektronikus tervezési hibára vezethetők vissza [+]

A Samsung saját részlege ugyanakkor a biztonságra fog törekedni, és ezért, amennyire lehet, külső beszállítók helyett saját összetevőkre fog hagyatkozni. Mindezzel együtt is úgy véli a Business Korea, hogy a gyártó igyekszik majd több akkumulátorgyártóval leszerződni, beleértve a rivális LG Chemet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés