Lehetséges 4K-ban videózni az iPhone 6-tal

A legújabb Androidos csúcskészülékek zöme tud már 4K felbontású videókat rögzíteni, nem véletlen, hogy mindenki ugyanezt a képességet várta el az új iPhone-ok kamerájától. Ettől függetlenül az Apple kihagyta ezt az opciót, így kizárólag Full HD filmeket lehet felvenni a fényképezőgéppel, ami persze még mindig bőségesen elegendő, ám vannak felhasználók, akik ennél többre vágynának.

Egyre több olyan szoftver bukkan viszont fel, amivel már lehetséges az UHD mozik felvétele, szóval nem hardveres limitációkról van tényleg szó, hiszen a 64 bites architektúrájú Apple A8 SoC könnyedén képes lenne feldolgozni a 30 képkocka / másodperc sebességű 4K videókat. A ProCam 2 applikációval viszont most már 3264 x 1836 pixel felbontásban tudunk a fentihez hasonló minőségben filmezni. A program természetesen nem ingyenes, de ha valakinek ez a képesség a vágya, akkor valószínűleg nem fog gondolkodni az alkalmazás megvásárlásán. Hogy az almás vállalat egy szoftveres frissítéssel elérhetővé teszi-e majd ezt a funkciót később, arra egyelőre igencsak nehéz válaszolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Még nem kell 4K kijelző mobilokba!

    Az üzemidő drasztikus romlása miatt a Huawei a közeljövőben nem tervezi a nyolcmillió képpontból építkező megjelenítők bevetését okostelefonjaiban.

Előzmények

Hirdetés