Még nem kell 4K kijelző mobilokba!

Hirdetés

A telefongyártók és a kapcsolódó iparágak szereplői között dúló könyörtelen háború igazi nyertesei maguk a felhasználók, akik egyre olcsóbban juthatnak hozzá egyre jobban felszerelt készülékekhez, ám eközben a prémium szegmens kezd kissé átesni a ló túloldalára. Az egy kézzel szinte használhatatlan öt-hat hüvelykes óriások kijelzőinek felbontása már tavaly elérte a Full HD és QHD felbontást, idén pedig a 3K, vagyis 2880 × 1620 képpontos panelek bevetésére is számítani lehet, mely már aligha hoz látható javulást.

Kevin Ho, a Huawei telefonos részlegének vezetője szerint a hatalmas felbontású, 4K panelek használata üzemidő terén már elfogadhatatlan kompromisszumokat eredményezne, hiszen a grafikus meghajtóval együtt számított négyszeres-nyolcszoros fogyasztás miatt a félnapos működést eredményezne. Ho szerint a 4K felbontás csak az óriási televíziók esetén hoz érezhető minőségi változást, míg telefonok estén inkább csak az árnyoldalait mutatná. A Huawei éppen ezért a közeljövőben nem tervezi a nyolcmillió képpontos kijelzők telefonokban történő beépítését, de teljes egészében nem zárta ki a későbbi használat lehetőségét.

Azóta történt

  • 4K-s AMOLED panelt mutattak be

    Ezúttal nem valamelyik nagy oledes szereplő, hanem az Everdisplay rántotta le a leplet egy hathüvelykes 4K megjelenítőről.

Előzmények

Hirdetés