Leesett, szétszedték és még Jerry is nekiment a légies Xiaomi Mi Mixnek

Jerry tényleg összekaristol mindent, már a különleges, limitált elérhetőségű Xiaomi Mi Mix-et is megbecstelenítette. El tudjuk képzelni, hogy néhányan megkönnyezték. Pedig nem kell félteni.

Már önmagában a Xiaomi Mi Note 2 is elég érdekfeszítő volt, főleg, hogy a csúcsgépet teljes nemzetközi LTE hálózati támogatással is be lehet szerezni, ráadásul a vagányabb, 6/128 GB-os memóriakiosztással. Persze ennek megfelelő árazással, ami azért még mindig elég kedvezőnek mondható, a belpiacon meg egyenesen ellenállhatatlannak tűnik. Aztán mintegy mellékesen bemutatták a Mi Mixet, ami Bone123-at idézve nagyon durván / végtelenül szofisztikáltan néz ki. Meg mindenki szerint is. A hardver szintén kemény, míg a ház a kerámia felépítmény és a kvázi keret nélküli kialakításnak köszönhetően amilyen előremutatóan és megragadóan néz ki, olyan törékenynek is tűnik. Egyébként az is, ha a "megfelelő" körülmények áldozatává válik.


[+]

A burkolat gyártásának technológiai korlátai miatt limitált példányszámban előállítható eszközért mondhatni virtuális közelharcot vívnak a vásárlók, Jerry meg fogta, és teljes lelki nyugalommal alágyújtott, megpróbálta kettétörni és összekaristolni a nehezen beszerezhető portékát. Míg a Mi 5 és Redmi Note 3 finoman szólva sem bírta a kiképzést, a Redmi Note 3 Pro pedig éppenhogy, a Mi Mix egészen elképesztően jól szerepelt.

A kijelző az átlagnak megfelelően, 6-7-es szinten kezdett vállalhatatlanul kinézni, és ez addig így is fog maradni, amíg a gyártók át nem térnek a zafírra Márpedig nem valószínű, mert nem valami költségkímélő megoldás. Ahogy a kerámia sem, a Mi Mix viszont mégis a kiemelkedő keménységű anyagból készült, így valóban összerondíthatatlan 8-as szint alatt. A tesztelő nem mulasztja el megemlíteni, hogy az iPhone 7 Jet Black kiadását lényegében már azzal összekaristolhatjuk, hogy csúnyán nézünk rá, még csak nem is annyira fényes, mint a Mi Mix hétköznapi eszközökkel kvázi megkarcolhatatlan hátlapja. Gyémánt gyűrűvel pedig viszonylag ritkán csiszotoljuk a telefonunk hátulját. Vagy bármelyik részét, ugyanis a Mi Mix valóban minden ízében kerámiából épül fel, leszámítva a  LED villanó teljesen normális módon műanyag burkolatát, valamint a kameralencse üvegét. Sem extrém hő, sem erőteljes tekergetés nem hatja meg különösebben a Xiaomi szupertelefonját. Jerry le van nyűgözve. Mi is.

Update: Most nyilván mindenki elismerően bólogat a kerámiaburkolat egyrészt valódiságán és teljeskörűségén, másrészt tényleg kiemelkedő ellenállóságán. Viszont nyilván mindenkit érdekelne, hogy egy esetleges esés milyen hatással lenne a szinte keret nélküli készülékre. Jerry is így gondolta, úgyhogy rendhagyó módon készített egy drop tesztet.

Ahhoz képest, hogy a Mi Mix kerámia kerete és a kijelző üvege közé nem integráltak olyan anyagot, ami valamelyest tompítaná a becsapódás okozta sokkot, a Xiaomi csúcskészüléke nem tűnik sokkal érzékenyebbnek, mint bármelyik okostelefon. A hátlap egyáltalán nem, az előlap pedig valószínűleg a sík kialakításnak köszönhetően kevésbé, vagy legalábbis átlagosan tűnik sérülékenynek. Az Achilles-sarok itt is nyilván a sarokrész, amire természetesen a legnagyobb eséllyel fog érkezni az eszköz, ha mondjuk elfelejtettük, hogy az ölünkben van és lazán felállunk. Nagyobb kár viszont ekkor sem keletkezik, mint keletkezne bármely más esetben, így megdőlni látszik az a feltételezés, hogy a különleges kialakítás gyengébb, vagy kockázatosabb konstrukciót eredményezne.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés