B20-szal és ívelt kijelzővel mutatkozott be a Mi Note 2

A kínai gyártó hivatalosan is bemutatta új csúcsphabletjét, amiben ugyan dupla hátlapi kamerarendszer nem, de kiterjesztett frekvenciatámogatás lett.

Hirdetés

A mai bemutató előtt már mindent, és annak ellenkezőjét is lehetett hallani a Xiaomi Mi Note 2-ről, noha nem volt teljes a dezinfromáció, a hardver például nem okozott meglepetést, a kialakítás sem teljesen, az viszont biztos, hogy a gyártó csúcsgépet engedett a piacra, noha a mostanában divatosnak számító dupla hátlapi kamerarendszer kimaradt.


[+]

A ragyogó fekete vagy gleccser szürke színben elérhető készülék kialakítására a dupla ívelés jellemző, mind a hátlapi, mind az előlapi üveg tekintetében, a keret pedig különösen ellenálló alumínium ötvözetből készült. Az üveg alatt hajlított OLED kijelző fut ki a szélekig, ami kiterjeszti a megjelenítő hasznos területét, hasonlóan a már ismert, ívelt kijelzős megoldásokhoz.


[+]

A Xiaomi első ívelt 5,7 hüvelykes megjelenítője az előlap 77,2%-át teszi ki, így számszakilag is igen hasonló a 0,8% híján megegyező értékekkel bíró, tragikus sorsú Samsung Galaxy Note 7 kialakításához. Már, ha ez eddig ránézésre nem lett volna gyanús. Bár, minimálisan nagyobb, de megdöbbentő módon ezzel együtt vékonyabb is lett, ami 156,2 x 77,3 x 7,6 milliméteres dimenziókat jelent. A felbontás viszont megállt Full HD-nál, a Xiaomi alapítójától, Lei Juntól pedig azt is megtudtuk, hogy a 110%-os NTSC színteret megjelenítő 3D panel hatszor annyiba kerül, mint egy sima 5,5 hüvelykes Full HD LCD kijelző.


[+]

A hardver papírforma szerint alakult, így a Qualcomm csúcslapkája került a burkolat alá. A kétklaszteres dizájnnal megalkotott Snapdragon 821-es chipset teljesítményorientált Kryo magjai maximum 2,35 GHz-es órajelen dolgoznak, amelyhez kiszereléstől függően 4 vagy 6 GB-nyi kétcsatornás LPDDR4 rendszermemória társul. A kisebb memóriakiszerelésű alapmodell 64 GB, míg a 6 GB-os modell 128 GB UFS 2.0 szabványú belső tárhellyel áll rendelkezésre.


[+]

A hátlapi kamerát, amiből végül csak egy lett, a Sony szállítja, így a Mi Note 2 egy f/2,0 apertúrájú 22,56 megapixeles IMX318 EXMOR RS szenzorral dolgozik hibrid mozgáskövető autofókusszal, OIS hiányában pedig 3 tengelyes elektronikus képstabilizálás mellett. A kamera 4K felvétel közben is hardveres szinten támogatja a valós idejű képstabilizálást. A rendszert kéttónusú LED villanó egészíti ki.Az előlapi kamera szintén a japán gyártó gépsorairól került le, szelfizni a 8 megapixeles IMX268 EXMOR RS szenzorral és a Xiaomi Szépség 3.0-s szoftverének támogatásával, illetve integrált autofókusszal tudunk.

A Xiaomi Mi Note 2 kamerájával készült képminta
A Xiaomi Mi Note 2 kamerájával készült képminta [+]

Zenei téren a Qualcomm AQSTIC HD Audio processzora segédkezik az audiotartalmak nagy felbontású, torzításmentes (24 bit / 192 KHz) megszólaltatásában, azt még nem tudjuk, hogy az alsó élen elhelyezett hangszórólyukak mindegyike képes-e hang kibocsátására. Az üzemidőért 4070 mAh-s telep felel, amelyet a Qualcomm Quick Charge 3.0-s szabványa szerinti tempóban, tehát gyorsan is tölthetünk.


(forrás: Xiaomi Today) [+]

Az ujjlenyomattal hitelesített mobilfizetésre felkészített NFC mellett a nemzetközi forgalomba szánt verzió nem kevesebb, mint harminchét LTE frekvenciát képes kezelni, amiben természetesen az itthon elterjedt B20-as, 800 MHz-es sáv is benne foglaltatik. A navigációt az asszisztált GPS mellett a GLONASS és a Beidou műholdjai is segítik, valamint az infraport sem maradt ki.


[+]

A készülék három kiszerelésben lesz elérhető. Az alapmodell 4 GB RAM-mal és 64 GB-os tárhellyel 413 dolláron kezd, ami pillanatnyi árfolyamon 116 ezer forintot jelent. A 6/128 gigabájtos kiszerelésért már nagyjából nettó 137 ezer forintot kérnek el, míg a nemzetközi frekvenciatámogatással felszerelt változata kizárólag 6/128 GB-os memóriakiosztással, 145 ezer forintért lesz elérhető. További információkat és a kereskedelmi forgalomba bocsájtás tényleges dátumát továbbra is érdeklődve várunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés