Közel egymillió Pixel Watch fél év alatt

880 000 darabot szállított le a Google első okosórájából egy épp csökkenő piacon.

Hirdetés

Fél év telt el azóta, hogy a Google tavaly októberben piacra dobta első okosóráját, a Pixel Watch nevű eszközt, melyből hat hónap alatt 880 000 darabot szállított le a keresőóriás a 2022-es negyedik negyedév végéig. Az adatok a Canalys információiból származnak, de érdemes megjegyezni azt is, hogy a leszállított darabszám nem egyenlő a vásárlóknak eladott darabszámmal, utóbbiról nincs egyelőre információ.


Google Pixel Watch [+]

Ugyanakkor a Google így is sikerként könyvelheti el az első órája iránti érdeklődést, hisz remek eredménnyel zártak, miközben a hordható kiegészítők piaca 18%-ot esett 2022 utolsó, eladások szempontjából általában legerősebb negyedévében 2021-hez képest, s csökkentek a legnépszerűbb androidos okosóra, a Samsung Galaxy Watch eladásai is. A Google összesen 4 millió órát szállított le az említett időszak végéig, ennek a számnak túlnyomó részét a Fitbit eszközök adták.

Az okosórák és okos karkötők piaca 2018-tól 2022 végéig.
Az okosórák és okos karkötők piaca 2018-tól 2022 végéig. (forrás: Canalys)

A hordható okoseszközök piacát továbbra is az Apple vezeti, 13,8 millió Apple Watch került leszállításra a 2022-es Q4-ben, második helyre felkapaszkodott a Google, nem sokkal megelőzve a 3,6 millió leszállított eszközzel harmadik helyen álló Xiaomit. A negyedik a Huawei 3,2 millió leszállított okosórával és karkötővel, míg a Samsung 2,9 millióval az ötödik helyet tudta elérni. Ha a hordható eszközök piacát szétbontjuk, 2022 végén az előző évi adatokhoz képest az okosórák piaca 3%-kal nőtt, az okoskarkötőké 39%-ot csökkent, az órának kinéző, de fitneszkarkötők tudását kínáló eszközöké 21%-ot nőtt, így összességében a teljes kategória 5%-ot csökkent. Az elemzők szerint a trend 2023-ban változni fog és 3%-os növekedés várható a hordható okoseszközök piacán, a karkötők után tovább csökken majd a kereslet, de az egyszerű tudást nagyobb kijelzővel ötvöző kategória (basic watches) és a teljes értékű okosórák iránt növekedni fog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés