Kövérebb telepet kaptak az új iPhone-ok

Por-, cseppálló és vízlepergető kivitel IP67-es alapokon, bivalyerős A10 Fusion SoC és a phablet esetében dupla hátlapi kamera „zoomlencsével” – csak néhány az új iPhone-ok tulajdonságaiból, amit az Apple pár napja bejelentett. A RAM és telepméretről ugyanakkor általában hallgatnak a cupertinóiak, így az akkumulátorkapacitás megismerésére külső segítséget kell bevetni, jelen esetben a TENAA-t, azaz a kínai hírközlési hatóságot, ahol minden készüléknek meg kell jelennie a helyi piacra kerülés előtt.

Az iPhone 7 az Apple megfogalmazása szerint cseppálló és vízlepergető, noha az IP67-es teszteknek megfelelt
Az iPhone 7 az Apple megfogalmazása szerint cseppálló és vízlepergető, noha az IP67-es teszteknek megfelelt [+]

A hivatalos szerv információi szerint az iPhone 7 1960 milliamperórás telepet kapott, ami valamivel kövérebb a 6s 1715 milliamperórás akkumulátoránál. Az iPhone 7 Plus, amely a teljesítménytesztek szerint 3 gigabájt RAM-ot kapott, részben a dupla kamera által állított hardveres igények kielégítésére, a tavalyi 2750 milliamperóráról 2900-ra növelte a kapacitást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Mennyire vízálló az iPhone 7?

    Körbejárjuk az IP67-es szabvány Apple szerinti értelmezését, amíg a gyártó nem részletezi a por- és vízállósági körülményeket, avagy nem derül ki egy garanciális ügyintézés során.

  • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

    A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés