Hirdetés

Körvonalazódik az iPhone 12-széria

Legalábbis ami a méreteket és az alapvető specifikációt érinti. Ha igazak a feltételezések, idén mindenki megtalálja majd a neki való méretet.

Hirdetés

Év elején még csak a különféle elemzőktől érkeznek az új iPhone-szériával kapcsolatos hírek, ez a mostani is egy ilyen, a japán Macotakara tollából származik. Ming-Chi Kuo jóslatával ellentétben az alapvető formanyelvet idén még meghagyja az Apple, és megmarad a háromféle méretosztály is, ám a jelenlegitől valamelyest eltérő felosztásban.

Állítása szerint érkezik egy 5,4 hüvelykes, kompaktabb modell, a következő lépcsőt 6,1 hüvelykes kijelzővel tervezik, a legnagyobb iPhone 12 (Pro Max?) pedig 6,7 hüvelykes kijelzőt kaphat és magasabbra nőhet, mint a jelenlegi legnagyobb Apple mobil. Állítása szerint a legnagyobb iPhone mindössze 7,4 milliméter "vastag" lesz, ami elég izgalmasan hangzik a korábbi 8,1-hez viszonyítva. A még mindig életben tartott iPhone 8 kenyerét egy Touch ID-tól megfosztott, de sok újdonságot nem hozó iPhone 9 veheti majd el, ez már állítólag márciusban megtörténhet, miközben a 12-es széria a szokásos őszi premieren várható.

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Előzmények

 • 12 év iPhone-nevezéktana

  Néhány évvel ezelőttig rendkívül jól átlátható volt az Apple mobilok palettája, mostanra azonban igen zavaros lett a kép - ezen a téren is.

 • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

  Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

 • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

  Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés