Kiterjedtebb fitneszfunkciókkal kísérletezik az Apple

A szolgáltatás tulajdonképpen már él, viszont még nagyon szűk körben érhetők el az Apple Watch Connected legújabb funkciói.

Az Apple továbbfejlesztette a GymKit képességeit, tekintve, hogy beltéren vagy gépeken dolgozva az óra GPS-e kevésbé tud érvényesülni, a kisebb mozgástartománnyal végzett tevékenységek detektálása pedig kevésbé pontos. Az Apple a kifejezetten edzőtermi mozgásformákat kedvelő felhasználókat és szolgáltatókat célozza egy komplexebb ökoszisztémával, amihez szorosan együttműködik az edzőtermekkel és a sporteszközök gyártóival.


[+]

A programban egyelőre nagyon korlátozott számú edzőterem vesz részt, az Apple ráadásul, persze érthető módon, feltételekhez is köti a participációt. A Orangetheory, a Basecamp, a YMCA és a Crunch Fitness viszont rendelkezik Apple Pay kompatibilis terminálokkal, saját iOS és Watch applikációval, hajlandóak jelentős kedvezményeket biztosítani az Apple Watch felhasználóknak a tagsági és szolgáltatási díjakból, már amennyiben persze elérik a programban kitűzött célokat vagy teljesítik a kihívásokat.


[+]

Az órák a GymKit kompatibilis fitnesz gépek (például TechnoGym, Life Fitness, ami itthon is elterjedtebb) NFC funkcióján keresztül kapcsolódnak, így a mozgáskövetés és a kihívásokban való részvétel is egyszerűbben regisztrálható. Nem csak az edzőtermek, de a Nike és az Apple is beszáll a motiválásba különböző, való életben realizálódó nyereményekkel, kedvezményekkel és ajándékokkal. Akár az Apple Watch 5 árát is össze lehet edzeni. A kihívások és a jutalmak meghatározása azonban egyrészt a termek illetékességi körében maradtak, másrészt a lehetőségekhez mérten mindig az adott felhasználóra szabottak, hogy motiváló, de reálisan elérhető maradjon.


[+]

A fitnesz eszközökkel való kompatibilitáson a konkurencia is dolgozik, egyelőre azonban nem hallottunk érdemi előrelépést, mondjuk a Samsung Galaxy Watch Active 2 kapcsán említett TechnoGym együttműködéssel kapcsolatban. Az eredetileg Watch OS 4-gyel bemutatott GymKit és az Apple Connected Watch nemzetközi vagy egyáltalán szélesebb körben való elterjedésének ideje egyelőre kérdéses, a kezdeményezés viszont mindenképpen érdekes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés