Új funkciók várhatók az Apple okosórájához

Egyelőre nem világos, hogy a hatodik generáció kizárólagosságai lesznek vagy a watchOS 7 részeként a korábbi modellek is megkapják.

Hirdetés

Az iOS 14-es szoftververziójának kódjában új Apple Watch funkciókra utaló részletekre bukkantak. Az egyelőre nem világos, hogy a véroxigénszint mérés az új Apple Watch (Series 6) privilégiuma lesz vagy minden olyan eszköz rendelkezni fog ezzel a képességgel, amely watchOS 7-re frissül. Technikailag elvileg nincs akadálya, már az első Apple Watch optikai pulzusszenzora is alkalmas volt a feladatra.

A kép már nem elérhető az App Store-ban.
A kép már nem elérhető az App Store-ban. [+]

Az Apple Watch ugyanúgy jelez majd alacsony véroxigénszint esetén, ahogy rendellenes szívműködés észlelésénél, csökkentve ezzel a légzés vagy a szívmegállás kockázatát. Emellett egy Apple Watch 4-et és 5-öt érintő hibát is javítani fognak az új szoftverrel (az EKG invalid eredményeket mutat 100 és 120-as pulzus között), illetve az alvásfigyelést is integrálják egy Sleep nevű app kíséretében. Legalábbis az App Store-ban az Alarm alkalmazásnál előkerült egy kép, ami erre utal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés