Kihívót kapott a Galaxy Watch az Oppótól

Snapdragon csúcslapka, sajátos forma és hosszú üzemidő a Watch 3 Pro tudáslistáján.

Nem hagyja szó nélkül Kína a Dél-Koreai Samsung tegnapi bemutatóját: a mai napon ellenfelet kap az Oppótól a Galaxy Watch5 és a Motorola részéről a Z Flip4, nemsokára pedig a Xiaomi jelentkezik a Z Fold4 kihívójával. Bár az Oppo egyelőre nem rukkolt elő a Find N második generációjával, abból a szempontból a hajlítható képernyőé a főszerep, hogy a Watch 3 Pro a Samsung Gear S előtt főt hajtva ívelt 1,91"-es panelt kapott 378 x 496 tűéles pixellel és 3D edzett védőüveggel.

Egy ívelt és egy lapos: bemutatkozott az Oppo Watch 3 és Watch Pro
Egy ívelt és egy lapos: bemutatkozott az Oppo Watch 3 és Watch Pro [+]

A csúcsmodell 50,4 x 38,5 x 12,85 milliméteres és 5 ATM vízálló minősítésű alumíniumötvözet házba bújt, amely fluorelasztormer vagy bőrszíj nélkül 37,5 grammot nyom. Főszerepben a 4 nm-es Snapdragon W5 Gen 1 chip van az Oppo-féle Apollo 4 Plus segédlapkával a kis fogyasztású feladatok esetére, és ez a kombináció 550 mAh-s teleppel párosítva ötnapos teljes értékű okoshasználatot, illetve 15 napos energiatakarékosat ígér.


[+]

Az LTE kapcsolat és a folyamatos nyomkodás nyilván kevesebbet, de ezek a műfajban így is acélos értékek, 10 perc alatt ráadásul az Oppo egynapnyi töltést ígér, és az egész etetés 65 perc alatt megvan. Nincs meg viszont legalábbis a kínai piacos modell esetében a Wear OS platform, ami azért esszenciális lenne errefelé, hogy például a Google Pay működjön, de egyelőre sem a nemzetközi startról, sem az arra szánt operációs rendszerről nem esett szó, és az is kérdéses, az Oppo saját megoldása mennyire nyitott a 32 GB-os tároló alkalmazásokkal való megtöltésére.


[+]

A Watch 3 Pro 150 óralapot kínál, az egészségkövetésből pedig optikai pulzoximéter, gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, EKG, műholdas egység (GPS, BeiDou, Galileo, GLONASS, QZSS) és légnyomásmérő veszi ki a részét. Megvan továbbá az NFC a helyi fizetéshez és ez eSIM a mobilhálózatra való fellépésre a Bluetooth 5.0 kapcsolat mellett. A WiFi-t nem tünteti fel a specifikáció, de furcsa lenne a hiánya, ha már önállóan is működik az Oppo 1 GB RAM-mal szerelt csúcsórája, amely elővételben 2000 jüanon indít (112 ezer forint).


[+]

A sima Watch 3 értelemszerűen szerényebb modell, és laposabb is, cserébe 31,9 grammos órarésszel és 1,75"-es, 372 x 430 pixeles AMOLED paneljével kényelmesebb szűk csuklón hordani. Az 1600 jüanos, azaz 90 ezer forintos ár ellenére sem kell azonban lemondani a Pro hardverszettjének egyetlen eleméről sem, úgyhogy a Snapdragon chip, az 1/32 GB-os kiszerelés és minden szenzor a helyén van az NFC fizetést beleértve.


[+]

Épp csak 400 mAh-ra szűkült a telep és 4 vagy 10 napra az okos vagy takarékos használat, míg a teljes töltés öt perccel hamarabb megvan. Egy funkciókülönbség azért mégis akad: míg a Watch 3 Pro tekerentyűt kapott jobb oldalon, az olcsóbb csuklóék sima gombot. Az utóbbi fekete flourelasztomer vagy fehér bőrszíjas változatban vásárolható meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés