Kevés kávát hagyhat a Mate 20 az előlapon

Legalább három phabletet vár a szakma a Huaweitől idén ősszel: a Mate 20 Lite-ot, a Mate 20-at és a Mate 20 Prót. A legszerényebb variáns kapcsán már elhangzott a Snapdragon 710 SoC és a dupla hátlapi kamera, alattuk elhelyezett ujjlenyomat-olvasóval. A készülék már a TENAA-nál is megfordult, most pedig lényegesen jobb minőségű renderképen lehet megpillantani, a WinFuture jóvoltából.

A Mate 20 Lite állítólagos renderképe A Mate 20 Lite állítólagos renderképe
A Mate 20 Lite állítólagos renderképe (forrás: WinFuture) [+]

Kínai forrásból a Mate 20 előlapját is meg lehet szemlélni, méghozzá a kijelzőpanel mindkét oldaláról, és a képek több érdekességet is sejtetnek. Egyfelől a notch ezúttal is valószínűnek tűnik, viszont a bevágásmentes Porsche Design Mate RS-hez hasonlóan a megjelenítő a két oldalán ívelést kaphat.

Ez lehet a Mate 20 panelje Ez lehet a Mate 20 panelje
Ez lehet a Mate 20 panelje (forrás: Digi Tech QQ) [+]

Nem véletlenül méretes egyébként a bevágás: a forrásoldal úgy tudja, a Huawei 3D-s arcazonosítást kíván bevetni, ami általában több elemből áll. Emellett a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó is adott lehet, ami a Mate RS-ről szintén nem maradt le. A képek alapján az alsó káva igazán vékonynak tűnik, azaz eltűnhet az állként csúfolt alsó sáv. A tippek szerint a Mate 20 és a Mate 20 Pro az augusztus 31-ére várt Kirin 980 SoC-vel fog bemutatkozni, amely a TSMC 7 nm-es node-ján készülhet, és amelyről kiszivárgott pár adat.

A Kirin 980 eddig ismert (vagy annak vélt) specifikációja
A Kirin 980 eddig ismert (vagy annak vélt) specifikációja (forrás: CN Beta) [+]

Az új HiSilicon lapka négy 2,8 GHz-es Cortex-A77 (bár a legfrissebb a Cortex-A76) és négy ismeretlen órajelű Cortex-A55 processzormagot vethet be. Korábban elhangzott, hogy akár a GPU is házon belül készülhet, a CNBeta viszont a Mali-G72MP24 konfigurációjú ARM gyorsítót listázza. Adott lehet a Bluetooth 5.0, az LPDDR4 RAM támogatása és a Cat.19/13-as LTE átvitel. A 7 nm-es csíkszélesség a fogyasztás oldaláról is előnyökkel járhat, a Huawei pedig már most arra célozgat, hogy legújabb csúcskészülékei tovább fogják bírni egy töltéssel, mint elődeik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés