Készül az Android 5.0 Key Lime Pie

Hirdetés

Az Ice Cream Sandwich és Jelly Bean után hamarosan egy újabb különös nevű Android változat következhet, hiszen a jövő nyári frissítő várhatóan citromtorta képében debütálhat. A Key Lime Pie név először az Android 4.2 kapcsán került elő, ám ezúttal Manu Cornet, a Google egyik munkatársa is utalást tett rá az Android evolúciós karikatúrájában. A jövő májusi Google I/O konferencia során bejelentésre kerülő Android 5.0 fő változat újdonságairól egyelőre nincs információ, de a kezelőfelület sebességének és kényelmének fokozása, illetve a hang-alapú szolgáltatások csiszolgatása és a nyelvi csomagok bővítése egészen biztosan továbbra is terítéken van. Az Android 5.0 Key Lime Pie először a Nexus referenciamodellek számára lesz elérhető, az idei paletta frissítése pedig erősen gyártófüggő lehet.

Azóta történt

Előzmények

  • Android 4.2 bemutató

    Felhasználói fiókokkal, képernyőkímélővel, új kamerafunkciókkal és zárolt képernyőre pakolható minialkalmazásokkal támad a legújabb robot.

  • Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon

    A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.

  • Google I/O élő tudósítás - ilyen lesz az Android 4.1

    Nemrég startolt el az idei Google I/O konferencia, melyet élőben követtünk. Terítéken a Jelly Bean, a Nexus 7, a Nexus Q és a Glass.

Hirdetés