Készül a 3G képes Nokia 3310

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság hitelesítette három Egyesült Államokbeli frekvenciára a TA-1036 ködnevű eszközt, amelynek dimenziói is megegyeznek az MWC-n nem kis érdeklődés mellett bemutatott nosztalgiakészülék, a Nokia 3310 méreteivel. A feltehetően inkább marketingfogásnak szánt Nokia 3310 ötletnek kiválónak bizonyult, a gyakorlatban azonban nem feltétlenül hozta az érzést.


[+]

A HMD már próbálta átöltöztetni a kis készüléket, hátha vonzóbbá válik a vásárlók számára, a siker azonban inkább a reklámértékben realizálódott. A maximum 2G képes megoldásról valószínűleg érezték, hogy kevés lesz, noha két másik, szintén 2G képes feature phone is előkészületben van. A 3310-et viszont upgradelik, így az FCC adatbázisában már 3G képességekkel mutatkozik.


[+]

Ez csak azért is valószínű, mert Arto Nummela, a HMD volt vezérigazgatója nemrég adott egy interjút az ausztrál Findernek. A helyszín azért érdekes, mert Ausztrália pont amiatt maradt ki a Nokia 3310-ből, hogy a készülék csak a 2G hálózatokat ismeri. Nummela többször hangsúlyozta, hogy a 3310-et eleve azért alkották, mert igény volt rá, és a továbbiakban is mindent megtesznek a felhasználók kéréseinek kielégítésére. Nem elképzelhetetlen, hogy augusztus 16-án a frissített Nokia 3310 is bemutatkozik.

Előzmények

  • Teljesítményteszten a legszerényebb Nokia

    Lehetséges, hogy több készülék is bemutatkozik a közeljövőben, stílszerűen a legalsó és a legfelső kategóriából esélyes egy-egy.

  • Átöltöztetik az új Nokia 3310-et

    A Nokia 3310 a várakozásokkal ellentétben nem hozza maradéktalanul az életérzést, ami valószínűleg az eladásokon is érződött. Gondolták, átcsomagolják, hátha.

  • Nokia 3310 - tolat a nosztalgiavonat

    Kétségtelenül az idei év mobilos poénja, hogy a HMD visszahozta a 3310-est. Ami egyébként telefonként is ki tud szolgálni bizonyos igényeket, de ne homályosítsa el ítélőképességünket a nosztalgia.

Hirdetés