2018. december 19., szerda

Gyorskeresés

Távozik Arto Nummela a HMD Global éléről

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PhoneArena

Váratlan csere a Nokia névhasználati jogot birtokoló finn vállalat élén: Arto Nummela feláll a vezérigazgatói székből.

A Nokia pár éve eladta mobilos részlegét a Microsoftnak, és mostanság elsősorban hálózatkiépítéssel foglalkozik. A patinás név persze sosem kopott ki a piacról: elérhetők voltak az ilyen logós butafonok (az újjáélesztett 3310 már nem sikerült olyan jól), majd jött a hír, hogy a finnek visszatérnek az okosmobilok világába. Egészen pontosan nem is ők: Arto Nummela és egy sor korábbi Nokia munkatárs létrehozta a HDM Global Oy nevű vállalatot, ez birtokolja a Nokia névhasználati jogot a mobilkütyük körében, és ők szerződtek le a gyártósorokkal többek között a Nokia 6 előállítására.

Távozik Arto Nummela (balra), a helyét Florian Seiche veszi át
Távozik Arto Nummela (balra), a helyét Florian Seiche veszi át (forrás: PhoneArena) [+]

Nummelának fontos szerepe volt az átmenetben, most viszont azonnali hatállyal távozik a HMD Global vezérigazgatói székéből, Florian Seichének átadva a helyét. „Arto Nummela kulcsszerepet játszott a HMD Global beindításában, a csapat felépítésében és az alá tartozó termékek piacra dobásában. Az igazgatótanács nevében megköszönném Arto munkáját, és sok sikert kívánok jövőbeli kalandjaihoz” – írja Sam Chin elnök a hivatalos sajtóközleményben.

Ez a Nokia 8 Evan Blass szerint
Ez a Nokia 8 Evan Blass szerint (forrás: Evan Blass) [+]

A PhoneArena felkereste a HMD Globalt, igaz, sokkal több részlet nem derült ki a váratlan váltás okairól. „Ez egy magánügy Arto és a tanács között. Ami az üzleti vonalat illeti, fantasztikusan indultunk, és elégedettek vagyunk start-upunk fejlődésével. Kitűnő vezetőink vannak, több évtizedes tapasztalattal, akik segítenek az üzlet továbbvitelében” – olvasható a válasz. A következő fontos esemény várhatóan a Nokia 8 startja lesz, a tippek szerint még ebben a hónapban, dupla kamerával és Snapdragon 835-tel.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.