Távozik Arto Nummela a HMD Global éléről

A Nokia pár éve eladta mobilos részlegét a Microsoftnak, és mostanság elsősorban hálózatkiépítéssel foglalkozik. A patinás név persze sosem kopott ki a piacról: elérhetők voltak az ilyen logós butafonok (az újjáélesztett 3310 már nem sikerült olyan jól), majd jött a hír, hogy a finnek visszatérnek az okosmobilok világába. Egészen pontosan nem is ők: Arto Nummela és egy sor korábbi Nokia munkatárs létrehozta a HDM Global Oy nevű vállalatot, ez birtokolja a Nokia névhasználati jogot a mobilkütyük körében, és ők szerződtek le a gyártósorokkal többek között a Nokia 6 előállítására.

Távozik Arto Nummela (balra), a helyét Florian Seiche veszi át
Távozik Arto Nummela (balra), a helyét Florian Seiche veszi át (forrás: PhoneArena) [+]

Nummelának fontos szerepe volt az átmenetben, most viszont azonnali hatállyal távozik a HMD Global vezérigazgatói székéből, Florian Seichének átadva a helyét. „Arto Nummela kulcsszerepet játszott a HMD Global beindításában, a csapat felépítésében és az alá tartozó termékek piacra dobásában. Az igazgatótanács nevében megköszönném Arto munkáját, és sok sikert kívánok jövőbeli kalandjaihoz” – írja Sam Chin elnök a hivatalos sajtóközleményben.

Ez a Nokia 8 Evan Blass szerint
Ez a Nokia 8 Evan Blass szerint (forrás: Evan Blass) [+]

A PhoneArena felkereste a HMD Globalt, igaz, sokkal több részlet nem derült ki a váratlan váltás okairól. „Ez egy magánügy Arto és a tanács között. Ami az üzleti vonalat illeti, fantasztikusan indultunk, és elégedettek vagyunk start-upunk fejlődésével. Kitűnő vezetőink vannak, több évtizedes tapasztalattal, akik segítenek az üzlet továbbvitelében” – olvasható a válasz. A következő fontos esemény várhatóan a Nokia 8 startja lesz, a tippek szerint még ebben a hónapban, dupla kamerával és Snapdragon 835-tel.

Előzmények

  • Íme, a Nokia 8

    Teljes értékű renderképet közölt az általában megbízható Evan Blass, arra persze nincs garancia, hogy 100%-ig hiteles a mostani Tweetje.

  • Nokia 3310 - tolat a nosztalgiavonat

    Kétségtelenül az idei év mobilos poénja, hogy a HMD visszahozta a 3310-est. Ami egyébként telefonként is ki tud szolgálni bizonyos igényeket, de ne homályosítsa el ítélőképességünket a nosztalgia.

  • A Nokia mobilok széles palettája érkezik

    A legendás név mobilpiaci jövőjéről a licencbirtokos HMD Global vezére beszélt egy interjúban.

Hirdetés