Kedvező árú felső-középkategóriás lett a Motorola One Hyper

Érdekesen előbukkanó szelfikamera és remek kijelző/előlap arány elöl, 64 megapixeles kamera hátul, odabenn villámtöltés és korrekt Snapdragon rendszerchip. Amerikában már elérhető.

Hirdetés

Nem érkezett váratlanul a Motorola One Hyper, ami felső-középkategóriás felszereltséget igyekszik nyújtani, ehhez képest viszont igen kellemes árcímkét sütöttek rá. A 6,5 hüvelykes Total Vision megnevezésű 1080p+ felbontású kijelzője 90%-os névleges kijelző/előlap aránnyal kecsegtet minket mindenféle notch vagy kameralyuk nélkül, viszont megjelenítési technológiája IPS, tehát az ujjlenyomat-olvasóját a hátlapján hordja. A 32 megapixeles szelfikamera (amiből 8 megapixelen, pixel binninggel jönnek ki a legjobb fotók) pedig a gyártótól először látható módon, felülről, a készülékházból csúszik elő.

Hátlapján 64 megapixeles főkamera adja a lényeget, az 1/1,7"-es fizikai méretű quad bayer szenzorhoz f/1,8-as apertúrájú lencse tartozik, a szuper éjszakai módot a lézeres autofókusz segíti, illetve persze a ledes segédfény is megvan, ha szükségeltetik. Videós téren 4K-ban, 30 fps-sel tud rögzíteni, de Full HD-ban megvan a 60 fps is, mint opció. A mellette lévő kamera 8 megapixeles, segítségével 118 fokos látószögű széleslátókat tud lőni a felhasználó.

Snapdragon 675 rendszerchip lett a teljesítmény forrása, ami ismert nyolcmagos processzort (2 x 2,0 GHz Kyro 460/Cortex-A75 + 6 x 1,7 GHz Kryo 460/ Cortex-A55), ehhez pedig egy Adreno 612-es IGP-t kapott 11 nanométeres gyártástechnológiával. RAM-ból 4 GB áll rendelkezésre, a beépített tároló pedig 128 GB-os, amiből a gyártó szerint egészen sok,114 GB marad szabadon az első bekapcsolás után. Android 10 rendszer fut rajta egyébként, egy-két motós kiegészítővel, de kevés eltéréssel a gyári rendszerfelülettől.

[+]

A Hyper Charging a Moto új villámgyors töltését jelenti, a cég szerint a 45W-os maximális teljesítmény elég arra, hogy 10 perc alatt 12 órányi ébrenlétet magába szívjon a 4000 mAh kapacitású akkumulátor, sajnálatos módon ezt a telefontól külön árulják, 15W-os adaptert rejt a pakk. Két SIM-et képes fogadni az alapvetően műanyag készülékházú, vízlepergető burkolattal büszkélkedő, 162 x 76 x 8,9 milliméteres eszköz, de az egyik SIM-et félretéve microSD-s bővítési lehetőség is felmerül. Vonzónak hangzik a 400 dolláros, azaz nagyjából 120 000 forintos ár, de ez nettó kölltséget jelent a vevőnek, egyébként inkább 160 000 forintnyi végösszeggel lehet számolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés