Nem csak kamerában érdekes a Nokia 9

Hirdetés

Egyáltalán nem rossz portfólióval tért vissza az okostelefonos piacra a Nokia, a 6-ról például legutóbb kiderült, hogy nem csak első blikkre minőségi a készülékháza, hanem rendkívül átgondolt és jól szervizelhető konstrukció, a szinte teljesen gyári rendszer mellé pedig a rendszeres frissítés ígéretét is megkaptuk. Ettől függetlenül azonban várunk az igazi áttörésre, a középkategóriás modellek piacra kerülése után jöhet a flagship, amiről egyre több információ derül ki.

A dupla Carl-Zeiss rendszeren kívül például ebben várható elsőként az OZO Audio névre hallgató rendszer, ami az ígéretek és a fent látható demonstrációs videó alapján remek térérzettel és dinamikusabb hangzással szeretné még jobbá tenni a mobilos audioélményt. Ezen kívül még több adat érkezett a többi attribútummal kapcsolatban: 5,5 hüvelykes, QHD OLED kijelzőre, Adreno 540-nel kiegészülő Snapdragon 835 lapkára, 6 gigabájt rendszermemóriára, illetve 64 és 128 gigabájtos tárhelyopcióra számíthatunk hardveresen, ahogy nem marad el az íriszolvasó, a Qualcomm-féle Quick Charge 4 gyorstöltés, a 12 megapixeles előlapi kamera és az IP68-as védelem sem.

Dupla és szimpla kamerarendszer is várható
A design kapcsán nincsenek túl konkrét nyomok, egy ilyen tervrajz szivárgott ki korábban

Ahogy az egy ekkora mobil esetén helyénvaló, az akkumulátor sem lesz kicsi, 3800 mAh kapacitású, és az ígéreteknek megfelelően friss, 7.1.2-es Androiddal kerülhet bemutatásra a nem túl távoli jövőben. A fenti információkat semmilyen hivatalos megerősítés nem támasztja alá, így nyilvánvalóan nem érdemes ezeket készpénznek venni, a külső kapcsán viszont még kevesebb áll rendelkezésünkre, még csak hitelesnek tűnő renderképek sem bukkantak fel eddig.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés