Újabb tesztköröket futott a Nokia 9

Sejthető, hogy a HMD nem hagyja csúcsmodell nélkül az újra visszatérő Nokia sorozatot, ami a Nokia 9 lehet. A készülék elvileg Carl-Zeiss márkanévvel fémjelzett, valószínűleg kettős kamerarendszerrel és OZO Audio technológiával várható. A Geekbenchnél első körben a specifikáció egyes paraméterei is kiderültek, noha a mostani eredmények számottevően mást mutatnak.


[+]

Az nem kérdés, hogy a csúcsmodell a legfrissebb Qualcomm lapkával érkezik majd, a Snapdragon 835-ös chipszetet viszont többféle memóriakiosztással kísérhetik, ami alapvetően nem ritka megoldás, viszont ekkora különbség nem jellemző a prémium modell és az alapváltozat között. Az első tesztkörben 8 GB rendszermemóriát regisztrált a Geekbench, a legfrissebb mérések, számszerűleg tizenhét darab viszont csak 4 GB RAM-ot látott, ehhez képest lényegesen jobb pontszámokat produkált, illetve az első mérés eredményezett meglepően alacsony értékeket.

Nokia 9 koncepció
Nokia 9 koncepció (forrás: Phone Designer) [+]

Előfordulhat, hogy a 7.1.1.-es Andriddal futó Unknown Heart kódnevű eszköz végül középúton állapodik meg, és az eddigi értesüléseknek megfelelően 6 GB rendszermemóriát kap, de nem kizárt, hogy a specifikáció-érzékeny távol-keleti piac kap egy számszakilag csúcsabb modellt, ahogy a Samsung esetében is láthattuk, míg a nemzetközi forgalmazásba a nálunk még hagyományosnak tekinthető, 4 GB operatív memóriával szerelt modell kerül.


[+]

Az Antutunál szintén a 4 GB-os verzió járt, Nokia TA-1004 modellszámon, ahonnan egyéb paramétereket is ki lehet lesni. Például, hogy a Nokia 9 QHD felbontású kijelzőt kap, ami elég meggyőzően hangzik az eddigi forrásokban felbukkanó 5,3 hüvelykes képátló viszonylatában. Hátlapi kamerából két, megegyező felbontású, 13 megapixeles modult érzékelt a program, ami szintén nem meglepetés.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 3310 - tolat a nosztalgiavonat

    Kétségtelenül az idei év mobilos poénja, hogy a HMD visszahozta a 3310-est. Ami egyébként telefonként is ki tud szolgálni bizonyos igényeket, de ne homályosítsa el ítélőképességünket a nosztalgia.

  • Kamerák előtt egy Nokia 9 prototípus

    A vaskos plasztikburkolat sok dolgot elrejt, de így is rengeteg érdekesség derült ki a Nokia közelgő csúcsmodelljéről.

  • 7.1.1-re frissült a Nokia 6

    Hamarosan nemzetközi forgalomban is elérhetőek lesznek az új Nokiák, a Nokia 6 pedig mindenhol megkapta a legfrissebb rendszerverziót.

Hirdetés