MWC 2022: Az olcsóbb Honor Magic4-ben is csúcs chipset van

Két telefont hozott a Honor Barcelonába, amiket globálisan kívánnak értékesíteni. A Magic4 és a Magic4 Pro tud egy-két trükköt, az árazás pedig talán nem szállt el túlzottan.

Hirdetés

Tudtuk, hogy a Magic4 lesz a Honor barcelonai rendezvényének főszereplője. Ez kapásból két telefont jelent, akadnak közöttük eltérések, de a design kapcsán ezek nem jelentősek, a chipsetnél pedig nincsenek is jelen, hiszen mindkét modellbe a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 került bele. A design is hasonló, jókora, 6,81 hüvelykes kijelzőt kapott mindkét termék, ám a sima Magic4 egyetlen, középre ütött kameralyukat hord magán, a Pro változat azonban balra tolt, dupla szenzort kapott, amellyel 3D arcazonosítás is elérhető.


[+]

Más szempontból is van eltérés kijelzőfronton, a Pro modell LPTO AMOLED panelje adaptív frissítésű, 1-120 Hz közötti értéket vehet fel, ezt nem tudja a mezítlábas Magic4, de a felbontás mindkét esetben 1224 x 2664 pixeles, csak éppen a Pro négy irányban lekanyarodik, a sima pedig csak oldalt. Az 1000 nites fénysűrűség és az 1920-as PWM mindkét eszköznél adott.


[+]

A hátlapon nagyon hangsúlyos a kamera, a cég elnöke szerint ez egyfajta emblematikus formatervi megoldás lesz a jövő Honor telefonjain is. A kör alakú tárcsa a Pro modellnél figyelemre méltó szettet kínál, 50 megapixeles főszenzorral, 50 megapixeles, autofókuszos ultraszéles modullal és 64 megapixeles zoom megoldással, amely 3,5-szörös nagyítást kínál. A sima Magic4-ben ez a kamera csak 8 megapixeles felbontásra képes, de mindkét készüléknél igaz, hogy komoly szoftveres arzenált vetnek be a kamera összedolgozása kapcsán, hogy minden látószögnél legalább két kamera információnak segítségével javíthassák az eredményt. Ennek szemléltetésére fogták az iPhone 13 Prót, beállították 2,9-szeres zoomra, aztán ott büszkélkedtek az eredménnyel, miközben az iPhone 3x nagyításnál vált szenzor, addig a pontig csak digitálisan nagyít, míg a Honor ezen a ponton már két kamera információiból dolgozik, tök evidens, hogy 3x zoom mellett már nem lenne ennyire szembeötlő az eltérés.


[+]

Akárcsak a Honor Magic3, a mostani újdonsági is tud log fájlokat használva videót használni 4K@60fps mellett, van OIS és EIS, plusz a Honornál nagyon büszkék arra, hogy videózás közben is lehet úgy fotózni, hogy nem csak az aktuálisan rögzített mozgókép felbontását kapjuk meg, hanem ugyanolyan minőségű képek készülnek, mintha nem is videóznánk úgy mellesleg. Szintén büszkék voltak arra az új funkcióra, aminek aktiválása azt eredményezi, hogy célzottan a fülünkbe irányítja a telefon hangszórója a beszélgetőpartner mondandóját, így szűk és zárt környezetben nem fog kiszivárogni semmi abból, amit mondanak nekünk.


[+]

A Magic4 Pro 100 wattos töltést kínál nem csak madzagon, hanem vezeték nélkül is, a sima Magic4 ezt 66 watton oldja meg. Az is eltérés, hogy a Pro modell IP68-as minősítést kapott, az olcsóbb masina csak IP54-et tud, viszont akkumulátorban a sima Magic4 nyer 4800 mAh-t szembeállítva 4600 mAh-val, ennek oka nyilván a villámtöltés helyigényében keresendő. Egyelőre európai árakat tudunk, a 8/256 GB-os kiszerelés a Magic4 esetén 899 eurót kóstál, a Pro változat ugyanekkora tárhely és RAM kapacitással 1099 euróba kerül majd, de azt még nem tudni, hogy mikor kerülnek forgalomba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Hirdetés