K, mint killer

A Redmi csúcsmodellje flagship-killernek készül. A 20-as számot még mindig nem sikerült megfejteni.

Igazából a K jelentését vagy jelentőségét sem megfejtettük, Lu Weibing konkrétan hivatalosan közölte egy Weibo posztban, hogy a) a Redmi Snapdragon 855-ös modelljét K20-nak fogják hívni b) a K jelzet a Killer megnevezésre utal, mivel a készülék igazi flagship-killer lesz. Igazából nem lehet eldönteni, hogy a manapság divatos, anyakönyvezhető telefon-keresztnevek közül az X, vagy a K20 a jobb, de legalább már hivatalos az információ.

Nem tudjuk, hogy a Google mennyire pontosan fordítja a kínait, nagy vonalakban általában nincsen gond, a lényeget értjük, Lu Weibing viszont most tett egy árulkodó megkülönböztetést. A fordítás szerint a Redmi K20 teljesítménybeli csúcsmodell lesz, nyilván a hardver képességeihez viszonyítva zavarba ejtő árazással, ez viszont kicsit olyan, mint a Pocophone F1 esete. Bizonyos szempontból fapad lehet. Bár, a specifikáció ezúttal nem erre enged következtetni.

A Redmi K20 elvileg Gorilla Glass 6-tal védett, 6,39 hüvelykes, FHD+ felbontású Super AMOLED panelt kap (ezzel már rálicitál a Poco első modelljére), ráadásul a szenzorszigetet is elhagyja a szintén 20 megapixeles, de mechanikusan kiemelkedő szelfikamera kedvéért. A hátlapra már három kamera kerül, egy 48 megapixeles normál, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű és egy 16 megapixeles telés szenzorral, a 4000 mAh-s akkumulátor pedig 27 wattos gyorstöltést tud majd értelmezni. Nem elképzelhetetlen egyébként, hogy a Redmi K20 egyes régiókban akár Pocophone F2 néven mutatkozhat be, de ez csak merő feltételezés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés