Jövő héten mutatják be a Xiaomi Mi 5 örökösét

Hirdetés

Számos pletyka és találgatás előzte meg a nálunk is igen jól szereplő Xiaomi Mi 5 frissített változatát, ami valószínűleg ezúttal sem lesz jóban a B20-as LTE sávval, ezt leszámítva viszont várhatóan felüllicitálja az eleve kiválóan összerakott elődmodellt. Eddig úgy tűnik, a Snapdragon 820-as chipsettel és 3 GB RAM-mal szerelt Mi 5 utódja még erősebb hardvert és számos, innovatív extrát fog integrálni, a bemutatóra pedig már nem kell sokat várni.

Eddigi információink szerint a Mi 5s megtartja a relatív kompaktnak számító 5,15 hüvelykes kijelzőt, de jó eséllyel már nyomásérzékeny panel kerül beszerelésre, alatta pedig a Qualcomm által fejlesztett ultrahang alapú ujjlenyomat-olvasó kaphat helyet, mellőzve egyúttal a fizikai kialakítású Home gombot. Az AnTuTu adatbázisában Mi 5s néven felbukkanó készülék már a Snapdragon legerősebb, 821-es chipsetjével fut, valamint 6 GB rendszermemóriát dolgoztat, míg a belső tárhely 256 GB-ra növekszik.

A 16 megapixeles főkamera, úgy tűnik marad, bár nem kizárt, hogy a hátlapra kettős kamerarendszert szerelnek, legalábbis egy szintén nemrég kiszivárgott plakát alapján. A Type-C USB csatlakozón keresztül tölthető akkumulátor kapacitása 3490 mAh-ra nőhet, így akát némi méretnövekedés sem kizárható, viszont szintén C típusú USB-n keresztül fog táplálkozni. A bejelenés minden bizonnyal jövő kedden (szeptember 27.) történik, érdeklődve várjuk, hogy mi valósul meg az ígéretes előzetesekből.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés