Jön a YouTube Premium Lite

Európában, de egyelőre még nem Magyarországon indul el a lecsupaszított, a sima Premiumhoz képest közel féláron elérhető reklámmentes szolgáltatás.

Nem mindenhol kerül ugyanannyiba a YouTube Premium szolgáltatása, az árak között pedig igen nagy szórás van: míg nálunk az egyéni, normál előfizetés 1790 forintot von le egy hónapban, és ezen még családi vagy tanulói csomaggal csökkenteni is lehet, addig számos országban (ahol a videók utáni reklámbevételek is nagyobbak) jelentősen drágább a Premium, a 12 eurós ár körülbelül 4300 forintnak felel meg például Dániában, Finnországban, Hollandiában, Luxemburgban, Norvégiában vagy Svédországban, ezeken a helyeken pedig Lite szolgáltatással próbálják bevonzani a felhasználókat.


[+]

A YouTube Premium Lite nem adja oda a YouTube Kids alkalmazást, a YouTube Musicot, nem támogatja a háttérben való lejátszást vagy a videók letölthetőségét, kizárólag reklámmentességgel kecsegtet, ezt viszont 7 euróért, azaz nagyjából 2500 forintért teszi. Ha a magyar árhoz viszonyítanánk a különbséget, körülbelül 1000 forintért lehetne reklámmentességünk, ennyit pedig már egész biztosan sokaknak megérne.

Előzmények

Hirdetés