Jól fogytak tavaly a Pixel és Nokia mobilok

A Pixel készülékeket itthon nem forgalmazzák, és mivel az iPhone-okhoz hasonlóan kizárólag a prémium árszegmensben léteznek, egyhamar nem várható tömeges elterjedésük. A Google ugyanakkor tudatosan építi immáron saját brandjét a gyártópartneres Nexus-éra lezárultával, a tendenciák pedig pozitívak. Az IDC elemzője, Francisco Jeronimo kalkulációi szerint a keresőóriás tavaly 3,9 millió Pixel telefont szállított le, jócskán növelve a 2016-os mutatókat. Ezzel szemben Andy Rubin, az Android atyjának Essential PH-1 phabletjéből csak 88 ezret indítottak útnak, és nem tudni, hogy a boltok polcairól végül mennyi került kosárba.


Piaci részesedésük alacsony, ám egyre népszerűbbek a méregdrága Google Pixel készülékek [+]

A Nokia telefonok kifejezetten jó évet zártak, amiért a márkanevet licencelő HMD Global és a készülékek után vélhetőleg részesedést kapó anyacég is boldog lehet. A hagyományos mobilokból az IDC szerint 59,2 milliót szállítottak le, a Counterpoint elemzője, Neil Shah szerint pedig az okostelefonos biznisz is remekül ment. Olyannyira, hogy Shah kalkulációi szerint több Nokia okostelefon fogyott 2017 negyedik negyedévében, mint HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus Gionee, Meizu, Coolpad vagy Asus logós.

Előzmények

  • Google Pixel 2 - referencia, de nem preferencia

    Friss hardver, továbbfejlesztett kamera, ám hazánkat elkerülő szolgáltatások, brutális kávák és durva árazás, oreós finomságokkal.

  • Íme, az új Google termékcsalád

    Két új okostelefon, friss Chomebook és felcsíptethető kamera is van a széleskörű új Google termékcsaládban, illetve egy kicsi és egy nagy Google Home otthoni asszisztens.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

  • Nokia 3 - valaki most finntorog

    Symbian, MeeGo, Windows Phone és most Android: megtalálta-e a Nokia az ideális okosplatformot és a Lumiák méltó utódját, avagy az elbukott sorozatok hibáit ismétli?

Hirdetés