iPhone-keretre vált a OnePlus Nord CE 3

A renderképek alapján dobhatja a gyártó a lekerekített dizájnt.

Az első OnePlus Nord CE-hez volt szerencsénk, és jól sikerült a középkategória alsóbb szegmensébe tájolva. A letisztult és lekerekített hátlap türkizkékben igencsak jól mutatott, noha a korábbi OnePlus mobilok fém kivitelét csak imitálta, a burkolat ugyanis műanyagból készült.


A OnePlus Nord CE 5G [+]

A második CE már nem jutott el hozzánk, lévén a OnePlus elfordult a régiótól – mondjuk nem is hozott különösebb előrelépést. A Nord CE 3 pedig több ponton is visszaléphet, noha a dizájn szemre rendben van, ha annyira nem is előnyös, mint fentebb.


A OnePlus Nord CE 3 nem hivatalos renderképe (forrás: 91mobiles) [+]

A legfontosabb külső változás a lapos iPhone-dizájn visszatérése óta egyre népszerűbb, szögletesebb éleket illeti, laposabb elő- és hátlappal. Ez kisebb méretben még nem zavaró, 6,7"-en viszont az iPhone 14 Pro Maxot már problémás hordozni, fogni és kezelni, és jövőre éppen ezért adhat ismét némi ívet a hátlapnak az Apple.


(forrás: 91mobiles) [+]

Márpedig a tippek szerint a képátló paraméterét is lemásolja a OnePlus, a CE 2 90 Hz-es AMOLED paneljét pedig 120 Hz-es IPS-re cseréli, ami semmiképp nem hangzik jól. Az Android 13 rendszerrel várt telefon a főkamera felbontását 108 megapixelre növelheti, ám az ultraszéles egységet, úgy ahogy van, elhagyhatja, amely újabb hiba lenne.


(forrás: 91mobiles) [+]

Az alsó kameratárcsára két 2 megapixeles szenzor kerülhet mélységérzékelő és makró szerepkörben. A Dimensity 900 chipet végül a Snapdragon 695 válthatja, ami nagyjából egyenértékű, ám ha nagyító alatt nézem, processzorosan és grafikusan valamivel gyengébb 5G-s hardver. Azért, hogy jó hír is maradjon a 2023-as startra: a OnePlus Nord CE 3 5000 mAh-s teleppel és 67 wattos töltővel érkezhet pár hónapon belül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés