Erősebb szettet és jó néhány extrát kapott a OnePlus Nord CE 2 5G

A dizájn határozottan fejlődött, a hardver erősebb, de ezen kívül is fel tud mutatni néhány lényeges apróságot a Nord CE új generációja.

A OnePlus bemutatta a Nord CE 2 5G-t, ami csak pont annyival lett drágább, amennyivel többet nyújt az előző generációnál. A koncepció maradt, a kijelzőt egy az egyben átemelték (6,43", HDR10+, FHD+, 90 Hz Fluid AMOLED), nagyjából a méretek is megegyeznek (160,6 x 73,2 x 7,8 mm, 173 gr) és a ránézésre a kamerarendszer is ugyanaz, csak a 64 megapixeles főkamera és a 8 megapixeles ultraszéles mellé nem mélységérzékelő, hanem makró szenzor került, a szelfiegység pedig 16 megapixeles lett.

[+]

Újdonság viszont az erősebb és frissebb, 6 nanométeres Dimensity 900 5G szett és a nagyobb, 8/128 GB-os alap memóriacsomag. Fejlődtek az adatkommunikációs képességek, a WiFi már a 802.11ax szabványt is ismeri (WiFi 6), a Bluetooth 5.2-es verziószámú aptX, aptX HD, LDAC, AAC és SBC kodektámogatással, de megmaradt az NFC és a 3,5 milliméteres jack, a két nanoSIM mellé, pontosabban mögé pedig már egy microSD kártya is befér.

[+]

Az akkumulátor maradt 4500 mAh, a gyorstöltés teljesítményét viszont 65 wattra emelték, amihez a készülék mellett megfelelő adaptert is találunk a dobozban. Úgy tűnik, a CE 2 5G a szimpla aktualizálódás mellett, bár még mindig Android 11 alapú, a legtöbb olyan ponton is fejlődött, ami esetleg hiányérzetet kelthetett az előző generáció esetében, mindez pedig 368 euróba kerül adóterhekkel együtt, ami körülbelül 138 ezer forintot jelent. Ugyanezzel a memóriacsomaggal (8/128 GB) ez csak tíz ezer forinttal több, mint az elődmodell jelenlegi ára. A Nord CE 2 itthon március 10-től lesz megvásárolható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés